Nevesinjski osnovci najuspješniji na Regionalnom takmičenju iz matematike | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nevesinjski osnovci najuspješniji na Regionalnom takmičenju iz matematike

Izvor: Radio Nevesinje | Foto: Radio Nevesinje | Datum:18.03.2018.

OŠ „Risto Proroković“ iz Nevesinja juče je bila domaćin Regionalnog takmičenja iz matematike. Nevesinjski učenici bili su najbolji u ukupnom plasmanu pokazavši odlično znanje iz ovog nastavnog predmeta.

Najbolja na takmičenju bila je Nataša Savić sa maksimalnih 100 bodova. Drugoplasirani u konkurenciji sedmih i devetih razreda bili su takođe nevesinjski učenici Elena Golijanin i Nemanja Vučić, dok je Marija Šipovac bila treća na nivou osmih razreda. Dobre rezultate postigle su Marina Todorović i Anja Pašajlić koje su podjelile peto mjesto u konkurenciji devetih razreda. Solidne plasmane ostvarili su i Kosta Soldo, Ivana Lazović i Vukan Avdalović.

Direktorica škole Mara Šaran nije krila zadovoljstvo zbog odličnog uspjeha nevesinjskih učenika.

−Ponosna sam na našu djecu koja su još jednom postigla odlične rezulate na regionalnom nivou, a nadam se da će biti uspješni i na Republičkom takmičenju − rekla je Šaran.

Ona je istakla da nevesinjski učenici iz godine u godinu postižu dobre rezultate na takmičenjima iz više nastavnih predmeta, a da su posebno poznati kao odlični matematičari i fizičari.

−To nam govori da se naš rad i trud isplati i da i dalje trebamo nastaviti da ulažemo u obrazovanje naše djece koja nam to na najljepši način vraćaju − dodala je direktorica nevesinjske škole.

Mentor Nataše Savić, nastavnik Radoš Savić, dobio je zahvalnicu za svoj rad, kao i drugi nastavnici čiji su učenici osvojili prvo mjesto.

Prva tri plasirana učenika iz sva tri razreda dobili su prigodne diplome, a zahvalnicu za organizaciju Regionalnog takmičenja od Republičkog pedagoškog zavoda dobila je OŠ „Risto Proroković“.

Prvoplasirani učenici obezbijedili su učešće na Republičkom takmičenju, a još nekoliko učenika može očekivati poziv od Republičkog pedagoškog zavoda, zavisno od rezultata u ostalim regijama.

Rezultati takmičenja iz matematike:

Sedmi razred

Danilo Pujić – Trebinje
Elena Golijanin – Nevesinje
Stefan Šakota – Berkovići
Osmi razred

Ivana Ćuk –Trebinje
Uroš Šojić- Gacko
Marija Šipovac –Nevesinje
Deveti razred

Nataša Savić- Nevesinje
Nemanja Vučić –Nevesinje
Dajana Samardžić –Bileća

Juče je u OŠ „Risto Proroković“ održano i Opštinsko takmičenje iz istorije za učenike devetih razreda.

Postignuti su sljedeći rezultati:

Nikola Šarenac
Đorđe Kovačević i Nikolina Tamindžija
Sara Milićević


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: