Petrović: Fond solidarnosti nastavlja s radom – evo po kom principu | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Petrović: Fond solidarnosti nastavlja s radom – evo po kom principu

Datum:07.04.2018.

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović izjavio je da Fond solidarnosti neće biti ugašen uprkos težnjama pojedinaca koji su se trudili da bude ukinuta pomoć onima kojima je najpotrebnija, objašnjavajući da nijednom privredniku novac nije „otet“ već su svi dobrovoljno učestvovali u radu Fonda koji je već u prvoj godini imao značajne rezultate.

„Uprkos odluci Ustavnog suda privrednici su nastavili da uplaćuju. Sve je na dobrovoljnoj bazi i ljudi osjećaju pozitivne povratne reakcije i sretni su što mogu podijeliti ono što imaju – jer je na tome baziran i princip Fonda – da daju koliko mogu i žele oni koji imaju onima kojima je pomoć potrebna“, objašnjava Petrović za Radio Trebinje.

Gradonačelnik dodaje da su novac uplaćivali i oni privrednici i kolektivi, pa čak i fizička lica koja ostvaruju i promet manji od 50.000 maraka. Neki su, kaže uplaćivali i više od 0,5 odsto prihoda. Sve to pokazuje da je realno da Fond nastavi sa radom i da će i dalje imati dobre odjeke kod građana onih koji su u potrebi i onih koji im mogu pomoći.

A, kako? Gradonačelnik je kaže našao i model.

„Uveden je novi zakon o parafiskalnim davanjima kojim je jasno definisano na koji način može da se pomogne nekom drugom, a da to nije namet. Fond će i dalje živjeti, samo što na papiru neće biti neka propisana vrijednost već će svi uplaćivati na dobrovoljnoj bazi koliko i kad mogu. Suštinski ništa se neće promijeniti“, jasan je Petrović.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: