U Beogradu održana Izborna skupština udruženja 'Jovan Dučić': Ratković i Petrović predvode Trebinjce (FOTO) | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U Beogradu održana Izborna skupština udruženja 'Jovan Dučić': Ratković i Petrović predvode Trebinjce (FOTO)

Izvor: Slobodna Hercegovina | Foto: Slobodna Hercegovina | Datum:23.04.2018.

Udruženje Trebinjaca Jovan Dučić u Beogradu, koje okuplja Trebinjce i prijatelje Trebinja u Beogradu, održalo je juče Izbornu skupštinu.

Jednoglasno je prihvaćen Izvještaj o radu, imeđu dvije Skupštine, koji govori o mnogobrojnim aktivnostima Udruženja, a sve u cilju promovisanja Trebinja i Hercegovine.

Posebno je istaknut značaj organizovanja akademija o znamenitim Trebinjcima Luki Ćeloviću i Nićiforu Dučiću.

Nadzorni odbor je zaključio da je Udruženje uspješno poslovalo što potvrđuje i finansijski izvještaj. Skupština je usvojila smjernice o radu u narednom periodu.

Posebna pažnja biće usmjerena očuvanju lika i djela Jovana Dučića, čije ime Udruženje s ponosom nosi. Sa Turističkom organizacijom Grada Trebinja zajednički će se djelovati na promovisanju i razvoju turizma. Djelovanje Udruženja biće usmjereno na saradnji i predstavljanju kulturnih, privrednih i sportskih potencijala Grada Trebinja, kako u Beogradu tako i širom Srbije.

Svoj humanitarni i donatorski rad Udruženje nastaviće kroz razne vidove pružanja pomoći onima kojima je to najpotrebnije, kako u Trebinju, tako i u drugim mjestima Istočne Hercegovine.

Nastaviće se širenje bratskih odnosa sa drugim hercegovačkim udruženjima, kako u Beogradu, tako i van njega, kao i sa drugim udruženjima širom Srbije.

Udruženje planira da svoj rad nastavi kroz saradnju i dobre odnose sa Predstavništvom Republike Srpske u Beogradu, po svim pitanjima koja su od interesa Republike Srpske i Republike Srbije.

U cilju ostvarivanja zacrtanih ciljeva Skupština je jednoglasno izabrala novo rukovodstvo Udruženja.

Za predsjednika Skupštine ponovo je izabran Obrad Ćuk, a za predsjednika Udruženja i njegovog zamjenika, uz pohvale o njihovom dosadašnjem radu, ponovo su izabrani Žarko J. Ratković i Rade S. Petrović.

Za dva potpredsjednika Udruženja izabrani su Zoran Butulija i Dejan Pravica.

Mjesto sekretara Udruženja povjereno je Milivoju Mišu Rupiću.

Za članove Izvršnog odbora, pored izabranog predsjednika, zamjenika i dva potpredsjednika izabrani su: Mihajlo Adžović, Žarko Butulija, Slavojka Perućica, Dejan Pravica, Tomo Vreća, Vladimir Marić, Božidar Glogovac, Mirko Butulija, Jovan Ignjatić, Nemanja Gojšina i Uglješa Mrdić.

I u narednom periodu funkciju Nadzornog odbora obavljaće Sofija Vukanović, Svetozar Bokić i Spasoje Sredanović.

Po završetku Skupštine, članovi udruženja, koji su se odazvali u velikom broju, nastavili su druženje uz organizovani koktel i razgovor u kome je rodni kraj nezaobilazna tema.

Pripremio: Milivoje Mišo Rupić


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: