Bilećanin Vlado Kašiković sa 68 godina vježba kao mladić | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Bilećanin Vlado Kašiković sa 68 godina vježba kao mladić

Izvor: Granice Doboja.info | Datum:05.05.2018.

Vlado Kašiković iz Bileće u svojoj 68. godini starosti predmet je oduševljenja svih koji su u prilici da gledaju jedan njegov rutinski trening.

Vlado je rođen 1951. godine, a njegova prva sportska ljubav, bio je fudbal. Ponikao u Hercegovcu iz Bileće, 1968. godine odlazi da brani u FK Sarajevo. Poslije Sarajeva nosio je dres Jedinstva iz Bihaća, koji skida i odlazi na redovno služenje vojnog roka.

U međuvremenu zadobija težu povredu lijevog koljena, koje je bilo prekretnica u razvoju njegove nadolazeće vrhunske fudbalske karijere. Operacija koljena, duži oporavak i stanje koljena koje nije za visoke trenažne procese, Vladov fanatizam za loptom preusmjerava na sportske aktivnosti koje može da obavlja.

Sa relativno saniranom povredom uspijevao je da odigra još koju sezonu u manjim fudbalskim klubovima, poslije kojih je radio kao sportski radnik u Sportskoj dvorani Bileća. Svoj doprinos je dao i kao nastavnik fizičkog obrazovanja, ali i trener mlađih selekcija lokalnog fudbalskog kluba.

Radeći u Sportskoj dvorani, sve do odlaska u penziju, Kašiković je maksimalno koristio raspoložive dvoranske sprave i svakodnevno trenirao.

Danas, u svojoj 68. godini, Vlado vježba bolje od mladića. Intenzitet njegovih vježbi, njihova težina izvođenja i lakoća kojom ih izvodi, zaista su za svako poštovanje i divljenje. Svakoga dana on uradi oko 100 sklekova, 200 trbušnjaka, 80 zgibova, 10 okretanja, penje se uz konopac, dosta pješači,…

Pored vještina koje posjeduje i neobičnih sportskih navika, Vlado je poznat kao miran, umjeren, tolerantan, kulturan, dobrodušan,…, kao izuzetno dobar čovjek.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: