Nevesinje pozdravilo mladost i ljepotu (FOTO) | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nevesinje pozdravilo mladost i ljepotu (FOTO)

Izvor: Radio Nevesinje | Datum:27.05.2018.

Srednjoškolski centar „Aleksa Šantić“ Nevesinje ispratio je  još jednu generaciju maturanata. Tradicionalni defile gradskim ulicama pratio je veliki broj građana Nevesinja koji su izašli da pozdrave reviju mladosti i ljepote.

Maturanti su se okupili u holu Centra gdje su napravili zajedničke fotografije sa razrednim starješinama. Pozirali su u svečanim odijelima i haljinama sa posebno uređenim frizurama.

Prije defilea gradskim ulicama položili su cvijeće u Spomen sobi i odali počast poginulim borcima Nevesinjske brigade. Cvijeće je položeno i kod Spomenika slobode.

Mladalačkom ljepotom i prelijepim kreacijama maturanti su plijenili pažnju sugrađana, rodbine i prijatelja. Nakon šetnje gradskim ulicama svečani defile završen je na Trgu Alekse Šantića. Maturanti su se potom preselili u Salon „Stefan“ gdje uz pjesmu, ples i podsjećanja iz đačkih dana ispraćaju najljepše životno doba.

Srednje obrazovanje steklo je 126 učenika: 47 gimnazijalaca, 28 ekonomskih tehničara, 27 poslovno – pravnih tehničara i 24 mašinska tehničara.

Đak generacije Danijela Vukosav

Nastavničko vijeće je i ove godine biralo đaka generacije, a ovaj epitet ponijela je gimnazijalka Danijela Vukosav. Cijenjeno školsko priznanje zaslužila je odličnim uspjehom iz svih predmeta i primjernim vladanjem. Danijela će školovanje nastaviti u Banjaluci na Elektro-tehničkom fakultetu.

Srednjoškolsko obrazovanje pamti po školskim zgodama, lijepoj atmosferi i divnim profesorima. Danijela kaže da su svi veseli, ali i pomalo tužni jer stavljaju tačku na najljepše životno doba.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: