Koncert Gradskog limenog orkestra iz Stoca | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Koncert Gradskog limenog orkestra iz Stoca

Izvor: radio Trebinje | Foto: radio Trebinje | Datum:25.08.2016.

U okviru projekta „Spajalica“ koji sprovodi Gradski limeni orkestar „Stolac“ sinoć je priređeno muzičko veče koje je pratila prodajna izložba.

Muzički program počeo je na trgu Starog grada nastupom Gradskog orkestra, a zatim je na trebinjskom korzu otvorena prodajna izložba, da bi opet u ljetnoj bašti hotela „Platani“ nastupio orkestar iz Stoca.
Nefiza Dizdar, stručna saradnica u orkestru je istakla da zahvaljujući podršci Američke ambasade realizuju projekat “Spajalica”.
Dizdar je navela da novac koji se prikupi na izložbi biće dodijeljen udruženju „Sunce nam je zajedničko“ iz Trebinja.
„Izložba je signal da svi možemo uraditi jedan mali iskorak da pomognemo tim osobama. To je rezultat radionica, gdje su djeca zajedno pravila nakit i druge radove, pripremala edukativne materijale iz oblasti socijalne brige. To je prilika da ukazujući na mogućnost da zajedno možemo doprinijeti kvalitetnijem životu osoba sa invaliditetom. Nije važno koliko će biti novca, važno je da je od srca“, istala je ona.
Zvonko Knežević, umjetnički voditelj Gradskog limenog orkestra „Stolac“ kaže da se uvijek raduju dolasku u Trebinje.
„U Trebinju smo nastupili po šesti put. Svirali smo popularnu – pop, rok i pokoju narodnu pjesmu. Publika je zaista fantastična, rado nas slušaju i dobro smo prihvaćeni“.
Gradski orkestar Stolac postoji već 60 godina, ali je poslije rata obnovio svoj rad sa puno mlađih članova.
 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: