Kompleti udžbenika sa djecu bez jednog roditelja | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Kompleti udžbenika sa djecu bez jednog roditelja

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:29.08.2016.

Trebinjske osnovne škole obezbijedile su uz pomoć anonimnih donatora 35 kompleta udžbenika za djecu bez jednog roditelja.

U O.Š. „Vuk Karadžić“ podijeljeno je 16, u „Jovan Jovanović Zmaj“ 11, a u osnovnoj školi u Gorici osam kompleta.
„Nismo uspjeli skupiti dovoljno sredstava, nažalost, za cijelu kategoriju, ali ostaje nam zadatak da u narednom periodu nabavimo i udžbenike za ostalu djecu. Pored udžbenika obezbijeđene su i patike u jednoj sportskoj radnji u našem gradu“, rekao je Dragan Mrdić, direktor O.Š. „Sveti Vasilije Ostroški“.
On je dodao da su svjesni činjenice da i drugim kategorijama treba pomoć, ali ovu humanost smatra samo malim pomakom.
„U narednoj školskoj godini ćemo nastojati da sprovedemo i druge akcije, jer udžbenici su skupi, a mi želimo obezbijediti najbolje uslove za našu djecu. Evo, imali smo sreću da se pojavilo ovaj put nekoliko donatora i sponzora koji su željeli da ostanu anonimni“, zaključuje Mrdić.
Aleksandra Delić, majka učenice devetog razreda, kaže da joj je ova pomoć od izuzetne važnosti jer udžbenici nisu nimalo jeftini.



Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: