Grad kupio stomatološke stolice za školu u Bregovima | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Grad kupio stomatološke stolice za školu u Bregovima

Izvor: radio Trebinje | Foto: radio Trebinje | Datum:23.09.2016.

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević danas je u prostorijama Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ uručio dvije stomatološke stolice – jednu za najbrojniju trebinjsku osnovnu školu i drugu za Dom zdravlja, u ukupnoj vrijednosti 20.000 KM.

stolice1

„Njaš cilj je da u svim obrazovnim ustanovama u Trebinju opremimo stomatološke ambulante, kako bi naši najmlađi stanovnici i omladina imali kvalitetne i besplatne stomatološke usluge“.

Gradonačelnik Vučurević je najavio i skoro instalisanje baro komore u trebinjskom Domu zdravlja, čija je vrijednost 60.000 KM,  koja će ovoj zdravstvenoj ustanovi biti isporučena u naredna dva mjeseca.

stolice

„Dom zdravlja će uskoro da dobije i najsavremenije sanitetsko vozilo sa pratećom opremom u vrijednosti od 130.000 KM, kako bi pacijente iz Trebinja mogli bezbjedno da transportujemo do većih medicinskih centara. Sve ove nabavke će biti finansirane iz budžeta Grada Trebinja“, najavio je gradonačelnik Vučurević.

Naša obaveza je da pomognemo rad Doma zdravlja, iako te aktivnosti nisu u domenu finansiranja gradskog budžeta i lokalnih zajednica.

„Mi ne možemo čekati na one koji su bili dužni da to obezbijede. Naša obaveza je da obezbijedimo građanima, pogotovu našoj djeci kvalitetne zdravstvene usluge“, rekao je Slavko Vučurević.

Ispred Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ na vrijednom poklonu zahvalila se Ivana Tasovac, pedagog u ovoj školi, koja je istakla da će nova stomatološka stolica mnogo značiti u prevenciji bolesti zuba djece.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: