Crveni krst školarce uči humanim vrijednostima i volonterizmu | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Crveni krst školarce uči humanim vrijednostima i volonterizmu

Izvor: radio Trebinje | Foto: radio Trebinje | Datum:24.09.2016.

Volonteri i zaposleni Crvenog krsta organizovali su danas za učenike u osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ predavanja o humanim vrijednostima i volonterizmu.

ckAleksandar Koprivica, sekretar Crvenog krsta, navodi da je ovo prvo u nizu predavanja koja će u narodnom periodu organizovati i u ostalim trebinjskim osnovnim školama.
„Predavanja su namijenjena za djecu od osam do 14 godina, a planirana je da djeci objasnimo šta je to tolerancija, ravnopravnost polova, ali i koja su to dječija prava“, ističe Koprivica i objašnjava da će sve to djeci biti prikazano na kreativan i zanimljiv način.
On dodaje da su na ovu ideju došli zahvaljujući iskustvima kolega iz Srbije.
„Bili smo na nekoliko različitih predavanja u Srbiji, gdje se ovaj način predavanja pokazao veoma dobar. Suština programa je borba protiv nasilja među mladima, na ovaj način želimo školarcima da približimo kulturološke i etničke razlike“, zaključuje Koprivica.
Predavanja o humanim vrijednostima i volonterizmu organizuju se pod pokroviteljstvom Volonterskog servisa RS i Ministarstva porodice, omladine i sporta.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: