U toku rekonstrukcija studentskog centra i fakulteta u kasarni | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U toku rekonstrukcija studentskog centra i fakulteta u kasarni

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:26.10.2016.

U okviru projekta Energetska efikasnost, koji sprovodi Vlada RS, u toku su radovi na zgradi Fakulteta za proizvodnju i menadžment i studentskom domu, a uskoro počinju i na zgradi Akademije likovnih umjetnosti Trebinje.

dekan-jokanovic

Prema riječima Dušana Jokanovića, dekana Fakulteta za proizvodnju i menadžment, vanjski radovi teku odličnom dinamikom, a danas su započeti i unutrašnji radovi, koji će doprinijeti značajnom poboljšanju uslova rada studenata.

„Benefiti koje će ove tri ustanove imati zaista su velike. Postavlja se termička izolacija vanjskih zidova i termička izolacija na međuspratnu tavansku konstrukciju, rekonstruisaće se sistemi grijanja i elektroinstalacija, a biće ugrađen i solarni sistem za toplu potrošnu vodu“, naveo je Jokanović.

On pojašnjava da će po završetku radova, sistem grijanja funkcionisati po principu solarne i električne energije.

U okviru ovog projekta planirana je i zamjena otvora, koji su na zgradi menadžmenta jednim dijelom ranije zamijenjeni, dok će sada biti promijenjeni u dijelu prvog i kompletno na drugom spratu, čime će zgrada dobiti potpuno novu stolariju. Ono što je zajednički problem svih zgrada stare kasarne, ističe Jokanović je krov.

„Ono što bi bilo idealno je kompletna zamjena krova, jedan mali dio nedostaje da se uradi, ali ono što je dosad urađeno je 90 odsto je završeno na zgradi“, istakao je Jokanović.

Nakon zgrade menadžmenta i studenstkog doma, planirano je da počnu radovi na zgradi Akademije likovnih umjetnosti Trebinje.

Vrijednost cijelog projekta na oba paviljona je oko milion maraka, a kako se očekuje, radovi bi trebalo da se privedu kraju do Nove godine.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: