Reportaža: Sedmo gatačko sijelo - Sava centar Beograd (VIDEO) | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Reportaža: Sedmo gatačko sijelo - Sava centar Beograd (VIDEO)

Izvor: Herceg TV | Foto: Herceg TV | Datum:20.02.2017.

Zavičajni klub Gačana u Beogradu po sedmi put se okupio u restoranu beogradskog centra Sava. Skup je počeo himnom Srbije koju je otpjevao Hadži Nikola Mijović. Uz pojce, skup je blagoslovio sveštenik Lazar Manigoda, koji se osvrnuo na period u kome je od 1995. godine do 2002. godine služio u Gacku.

Gačani su i ove godine pokrenuli humanitarnu akciju koja je ovoga puta bila usmjerena na pomoć 38-godišnjem Nenadu Šaroviću koji je u trećoj godini preživio strujni udar i od tada je dijabetičar. Potom su uručene povelje zaslužnim pojedincima. Skupština Gacka donijela je odluku o dodjeli Povelje generalu Radovanu Grubaču, komandantu Hercegovačkog korpusa. Načelnik Gacka Milan Radmilović ovo je priznanje predao generalu Miladinu Prstojeviću koji je Povelju primio u ime odsutnog generala Grubača.

Pored velikog broja prisutnih ljudi iz javnog, društvenog i političkog života, ovo veče je u najvećem dijelu bilo posvećeno ljudima koji su stvarali Republiku Srpsku, među kojima su bili brigadni ratni komandanti Milenko Lalović, Marko Kovač i Rade Danilović, a skupu Gačana prisustvovao je i narodni poslanik Vukota Govedarica.



Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: