Друштво

Драшковић оснива хотелски бренд са Црногорцима

Извор: Радио Јадран | Фото: Радио Јадран | Датум:21.04.2017.

ТРЕБИЊЕ, ХЕРЦЕГ НОВИ – Херцегновска хотелска групација малих хотела “Casa del mare” добила је статус менаџмент компаније која ће управљати новоотвореним хотелом “SL Industry” у Требињу, чији је власник Родољуб Драшковић.

Ријеч је о сарадњи са српском компанијом “Swisslion”, са којом “Casa del Mare” планира да оснује нови хотелски бренд – “SL Hotels group”, који би требало да се пренесе и у Црну Гору. То би додатно унаприједило хотелијерство на овим просторима, каже за Радио Јадран директор групације Никола Милић.

– Мишљења сам да за нашу хотелску групацију, која у Црној Гори броји шест хотела, ово значи доста, јер смо менаџмент компанија која је на неки начин “извезла” знање из наше у сусједну државу. Такође, вјерујем и да за Црну Гору, чија је примарна привредна грана туризам, исто значи много да једна црногорска компанија управља хотелом у другој држави. Kад је ријеч о менаџменту, ми ћемо управљати свим организационим јединицама овог хотела, али надам се и у другим пројектима гдје ће компанија Swisslionбити инвеститор – навео је Милић.

SL Industry хотел категорисан је са 4 звјездице, броји 49 смјештајних јединица, има конгресну салу са преко 100 сједећих мјеста, кристалну дворану за банкете, свечане вечере и састанке са 40 мјеста, ресторан отвореног типа, а у плану је и изградња спа центра:

– То је један потпуно нови концепт и правац који смо замислили. Ријеч је о индустријском хотелу, будући да је Свислајон успјешна иднустријска компанија – нарочито кондиторска. Налази се у кругу некадашње фабрике Свислајон и фабрике алата ИАТ. Хотел је направљен у том стилу, преуређена је стара управна зграда ИАТ-а, задржане су и неке старе машине које су се користиле у ИАТ-у, чиме смо створили нови индустријски стил, тако да је ентеријер и концепт хотела доста оригиналан – казао је Милић.

Хотелска групација Casa del Mareбогатија је за још један мали хотел, La Roche, испред хотела Палма у Тивту. Он је отворен прошле године, а категорисан је са 5 звјездица.

– Тако сада у сва три бокешка града имамо по хотел – додао је Милић. У осталим хотелима, како је навео, интензивне су припреме за сезону – неки су већ отворени и примили су прве госте, док ће остали бити отворени у наредних десетак дана.

У овој групацији очекују добру сезону.

21.04.2017.
Категорија: Друштво

Најчитаније у овој категорији: