Otvoren dječiji festival: Pet pozorišta na radost najmlađih | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Otvoren dječiji festival: Pet pozorišta na radost najmlađih

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:24.04.2017.

U organizaciji Doma mladih danas je otvoren 9. Međunarodni festival zabavljača za djecu, na kome će se u pet festivalskih dana najmlađoj pozorišnoj publici u Trebinju predstaviti isto toliko ansambala iz Novog Beograda, Podgorice, Nikšića, Mostara i Trebinja.

Festival je otvorila predstava „Šešir pun boja“ pozorišta lutaka „Pinokio“ iz Novog Beograda.

Ivana Todorović, glumica ovog pozorišta, za Radio Trebinje otkrila je kako je biti glumac u pozorištu lutaka i kakve su reakcije najmlađih na kontakt predstave.

Ovo je priča o igri. Kroz igru učimo boje koje stvaraju dugu. Igramo često, puno gostujemo, djeca odlično reaguju na predstavu, jer svaki put je drugačije. Mališani aktivno učestvuju u predstavi, što im pričinjava veliko zadovoljstvo“, ističe Todorović.

Festival je svečano otvorio gradonačelnik Luka Petrović, koji je istakao da će Grad Trebinje uvijek podržati sve manifestacije koje su u korist i na radost djece i najmlađih.

Drugi dan smotre rezervisan za pozorište „DS klub“ iz Podgorice i predstavu „Priča jedne pčelice“.

U srijedu, 26. aprila je komad „Vuk i kozlići“ Lutkarskog pozorišta iz Mostara, a domaći ansambl Kulturne scene „Male stvari“ izvešće u četvrtak, 27. aprila, predstavu „TV šou“.

Posljednjeg dana festivala, u petak 28. aprila je predstava „Šanta Panta“, u izvođenju dječijeg Pozorišta „Stanković“ iz Nikšića.

Sve predstave biće izvedene u dva dnevna termina – od 10.30 i 13.00, osim predstave iz Nikšića za koju je rezervisan samo termin od 10.30 časova.

Pokrovitelj manifestacije je Grad Trebinje. Predstave se igraju u Domu mladih.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: