Festivalom hrane i pića oživjelo poznato izletište Ubla (FOTO) | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Festivalom hrane i pića oživjelo poznato izletište Ubla (FOTO)

Izvor: Srna | Foto: Srna | Datum:17.07.2017.

Na trebinjskom izletištu Zubačka Ubla održan je prvi Etno-ekološki festival hrane i pića koji je okupio izlagače iz Trebinja i Ljubinja i više stotina posjetilaca.

Proizvođači su na štandovima izložili proizvode od mlijeka, mesa, med, vino, domaće likere, kompote, kolače, ljekovito bilje, ručne radinosti i suvenire, a priređeno je i spremanje jela iz kotlića i sa roštilja.

Otvarajući Festival, gradonačelnik Trebinja Luka Petrović izrazio je zadovoljstvo što Ubla ponovo postaju mjesto okupljanja, druženja i opuštanja ljudi različite dobi.

"Da bi nastavili i ubuduće da dolazimo u što većem broju na ovo izletište, namjera Gradske uprave je da uloži u infrastrukturu, i to će se već sljedeće godine vidjeti u značajnijoj mjeri", rekao je Petrović.

Manifestacija je održana u organizaciji Udruženja poljoprivrednih proizvođača "Selo u srcu" i Centra za održivi razvoj i ekologiju, pod pokroviteljstvom Grada Trebinja.

Organizatori ističu da je cilj manifestacije promocija domaćih proizvoda i gastro delicija, podrška oživljavanju sela, ali i turističkom razvoju Ubala.

Koorganitator manifestacije - Centar za održivi razvoj i ekologiju organizovao je i potpisivanje peticije za zaštitu orjenskog masiva - formiranjem nacionalnog parka Orjen.

Predsjednik Centra Aleksandar Vukanović je rekao da je Orjen izrazito bogat i nedovoljno istražen u pogledu biljnog i životinjskog svijeta, te da bi njegovo proglašenje za nacionalni park dosta olakšalo realizaciju zamišljenih aktivnosti.

"Želja nam je da spriječimo izgradnju vikend naselja i sličnih objekata, te da ovaj prostor na adekvatan način zaštitimo", napomenuo je Vukanović.

Peticiju je do sada potpisalo nekoliko stotina Trebinjaca.

Tokom trajanja Festivala priređen je i bogat kulturno-umjetnički program uz nastup članova Ansambla nacionalnih igara "Jovan Dučić", guslara Mitra Višnjića i Nebojše Milanovića, te pjesnika Božidara Vučurevića i Rajka Tanasijevića.

Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: