Друштво

Помен генералу Михајловићу и Равногорцима

Извор: Радио Невесиње | Фото: Радио Невесиње | Датум:17.07.2017.

У Саборном храму у Невесињу јуче је служен парастос начелнику штаба Југословенске војске у Отаџбини Драгољубу Михаиловићу и свим пострадалим и упокојеним Равногорцима.

ПОМЕН ЂЕНЕРАЛУ МИХАЈЛОВИЋУ И РАВНОГОРЦИМА

Помен је организовао Општински одбор Равногорског покрета Отаџбине Српске поводом 71-годишњице од стријељања ђенерала Михаиловића.

Свештеник Младен Чалија рекао је да  се српски народ кроз сјећање на ђенерала Михаиловића и његове сабораце присјећа и њихове жртве за  слободу.

„Добро је да се сјећамо људи попут ђенерала Драже, јер је он сигурно мислио добро свом народу и борио се за његову слободу“, истакао је Чалија.

Предсједник Општинског одбора Равногорског покрета Перо Лазовић каже да се невесињски потомци, присталице и симпатизери овог покрета четврти пут заредом окупљају како би одали почаст ђенералу Дражи.

„Општински одбор Равногорског покрета Отаџбине Српске Невесиње основан је у децембру 2014. године, с циљем ширења и јачање човјекољубља, истинољубља и доброчинства, те његовања и обиљежавања традиције антифашистичког покрета и равногорске традиције“, подсјетио је Лазовић.

Тања Ивковић

17.07.2017.
Категорија: Друштво

Најчитаније у овој категорији: