Nevesinje: Okupili se bivši saborci iz grupe "Ćićolina" | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nevesinje: Okupili se bivši saborci iz grupe "Ćićolina"

Izvor: Radio Nevesinje | Foto: Radio Nevesinje | Datum:25.07.2017.

Tridesetak saboraca iz ratne Nevesinjske brigade okupili su se u Nevesinju  i tokom cjelodnevnog druženja evocirali uspomene iz proteklog otadžbinskog rata. Kao pripadnici grupe „Ćićolina“ koja je bila u sastavu Drugog bataljona tri godine su bili nerazdvojni i dijelili zajedničku sudbinu koju je ratni vihor ponekad činio surovom. Najveći dio jedinice činili su golobradi mladići iz Nevesinja i Mostara koji su u više navrata pokazali nesvakidašnje junaštvo. Od 71 borca koji je tokom rata bio u sastavu  ove grupe šest ih je poginulo, a neki su ranjavani više puta.

OKUPILI SE BIVŠI SABORCI IZ GRUPE „ĆIĆOLINA“

Jedinica je bila prepoznatljiva po zajedništvu, vedrom duhu i ispoljenoj hrabrosti. Na početku rata najstariji borac „Ćićoline“ imao je 54, a najmlađi 17 godina.

U Hramu Vaznesenja Gospodnjeg bivši saborci prisustvovali su svetoj liturgiji i pomenu poginulim borcima. Nakon toga su položili cvijeće na Centralno spomen obilježje boraca Hercegovine, posjetili Spomen sobu i upalili svijeće. Druženje je nastavljeno u restoranu „Bukvica“ gdje su još jednom porazgovarali o ratnim vremenima i običnoj životnoj svakodnevnici. I poslije toliko godina ratne uspomene nisu izblijedile.

Bilo je ovo drugo organizovano okupljanje pripadnika grupe „Ćićolina“ nakon rata.

Cicolina1


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: