PRATEĆI SADRŽAJI NEVESINJSKE OLIMPIJADE: Kulturno nasljeđe i tradicionalno gostoprimstvo | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

PRATEĆI SADRŽAJI NEVESINJSKE OLIMPIJADE: Kulturno nasljeđe i tradicionalno gostoprimstvo

Izvor: Radio Nevesinje | Foto: Radio Nevesinje | Datum:25.07.2017.

Sportsko umijeće, spretnost i snagu učesnici ovogodišnje Nevesinjske olimpijade pokazivaće u 25 sportova i 50 disciplina. Ali, avgustovsku svetkovinu tradicije i viteštva ne čine samo sportska nadmetanja nego i kulturni, zabavni i turistički sadržaji koji će pokazati  bogato kulturno nasljeđe i tradicionalno gostoprimstvo slobodarske hercegovačke varošice.

4

U predahu između brojnih nadmetanja gosti i olimpijci imaće priliku da probaju domaće specijalitete i upoznaju etnografsko blago nevesinjskog kraja. Pravo mjesto za to biće Sajam prehrambenih proizvoda i ručnih radinosti koji je i ranijih godina izazivao veliko interesovanje posjetilaca.

3

Poljoprivredna služba je već uputila javni poziv zainteresovanim izlagačima da prijave učešće i rezervišu izložbene štandove na Gradskoj pijaci. I ove godine su pripremljene nagrade za najbolje izlagače mliječnih i pčelinjih proizvoda, nevesinjskog pršuta, domaće rakije, tradicionalnih jela i ručnih radinosti. Lovačko udruženje, opet po tradiciji, za sve goste sajma priprema lovački ručak. Plato kod Gradske pijace ukrasiće mladići i djevojke iz KUD „Nevesinje“ i njihovi gosti iz Niša.

Omladina se najviše raduje muzici na otvorenom. Rok žurke u kasarni „Nevesinjska puška“ sugurno će biti po njihovom ukusu. Društvo za očuvanje baštine u porti Sabornog hrama okuplja hercegovačke umjetnike i njihove goste, a Radio Nevesinje za ljubitelje enigmatike priređuje zanimljivo kviz takmičenje.

2

Organizatori osmišljavaju program svečanog otvaranja. Akcenat će opet biti na tradiciji i običajima nevesinjskog kraja, ali će biti i  drugih sadržaja. Već je izvjesno gostovanje KUD-a Anđeli iz Niša. Očekuje se i dolazak mlade muzičke umjetnice Bojane Peković koja je svojim načinom pjevanja uz gusle i specifičnim pristupom ovom instrumentu pridobila široku publiku.

Organizator manifestacije Opština Nevesinje prije svečanog otvaranja Olimpijade ove godine će prirediti Poslovno-investicioni forum koji bi trebao da okupi privrednike iz Republike Srpske, Srbije i dijaspore, predstavnike UNDP-a i druge poslovne ljude zainteresovane za ulaganje u Nevesinje i Hercegovinu.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: