Друштво

Морска со замјењује шаку лијекова

Извор: Независне | Фото: Илустрација | Датум:11.08.2017.

Природна морска со је здрава, те има терапијска својства. Настаје природним процесима испаравања слане воде, при чему сви њени састојци остају сачувани.

Резултат слика за морска со плажа жене

Морска со захваљујући преко 80 елемената у саставу чудотворно дјелује на здравље, кожу и косу. Највећа разлика између морске и кухињске соли је што кухињска сушењем на више од 650 степени Целзијуса мијења своју хемијску структуру па не садржи потребне елементе и минерале као природна со.

У морској соли, уз натријев хлорид, налазимо осамдесетак различитих елемената у траговима попут калијума, магнезијума и мангана.

- Може ојачати имунолошки систем, а тада тијело постаје отпорније на разне аутоимуне болести попут грипа, алергија и слично.

- Редовно узимање морске соли распршене у води може знатно смањити ниво лошег холестерола у тијелу. Такође, држи крвни притисак под контролом и нормализује неправилан рад срца.

- Има значајне учинке на кардиоваскуларни систем.

- Метаболички поремећаји попут дијабетеса могу се успјешно третирати и лијечити морском сољу јер она помаже смањењу нивоа шећера у крви.

- Више од 20 одсто натријума у нашем тијелу акумулише се у костима, које се пак оштећују усљед недостатка минерала у крви и тјелесним течностима. Додавањем морске соли у прехрану можете избјећи и успорити остеопорозу.

- Морска со је такође корисна за дисајни систем, а минерали и олигоелементи те структурни дијелови алги које садржи морска вода помажу опоравку слузнице. Она има благи антисептички и антибактеријски учинак, што се приписује калцијуму и магнезијуму.

- Добар је извор калијума (који олакшава функционисање мишићних влакана), па морска со тако благотворно дјелује на грчеве.

- Морска со се сматра природним прочишћивачем крви. Садржи велику количину витамина Ц који дјелује као антиоксиданс и уништава слободне радикале. Магнезијум, пак, омогућава ефикасно дјеловање антиоксиданса. Тако морска со омогућава детоксикацију ћелија коже апсорбујући све отровне супстанце из њих.

- Kако со извлачи токсине из тијела, кожа постаје мека и здрава. Зато купке с морском сољу могу побољшати њен тонус. Таква ће купка подстакнути и излучивање сувишне воде из коже и везивног ткива, чиме се спријечава накупљање сувишне течности па кожа постаје чвршћа, глаткија и здравија.

- Морска со је пуна витамина и минерала од виталне важности за правилну исхрану ћелија. Те храњиве супстанце могу побољшати ћелијски метаболизам, одржавати ткиво хидратизованим, подстакнути циркулацију на самој површини коже те повећати снагу ћелијске мембране.

- Kалцијум помаже у чишћењу зачепљених пора на кожи.

- Морска со идеална је као природни пилинг коже јер њена текстура помаже да се уклони горњи слој мртвих ћелија коже.

- Природни је лијек за масну косу. Морска со може апсорбовати вишак уља из косе чинећи је глатком и лијепом.

11.08.2017.
Категорија: Друштво

Најчитаније у овој категорији: