Друштво

Бициклом умјесто аутомобила: Требиње дио кампање „Европска седмица мобилности“

Извор: Радио Требиње | Датум:19.09.2017.

Организовањем бициклистичке вожње за дјецу предшколског и школског узраста те трке за бициклисте старијих узраста, Требиње ће се ове године прикључити обиљежавању „Европске седмице мобилности“ и 22. септембра – Свјетског дана без аутомобила.

Како је саопштено на службеној страници Градске управе, Требиње ће бити дио поменуте кампање на приједлог Центра за животну средину Бања Лука, који је национални координатор „Европске седмице мобилности“, а са циљем подизања свијести о потреби смањења саобраћаја и загађења ваздуха, те промоције здравих транспортних навика.

Вожња бициклима за дјецу предшколског и школског узраста биће организована у петак, 22. септембра, у времену од 09:30 до 11:00 часова у улици Његошевој – од Дучићевог споменика до кружног тока испред ватрогасног дома, док је бициклистичка трка на релацији Камени мост-Мала брана заказана за недјељу, 24. септембра, од 16:00 часова.

„Позивамо све грађане да се својим присуством прикључе овој кампањи од заједничког интереса за све“, поручују из Градске управе.

19.09.2017.
Категорија: Друштво

Најчитаније у овој категорији: