U Ljubinju danas svečano otvaranje fabrike za preradu bijelog luka | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U Ljubinju danas svečano otvaranje fabrike za preradu bijelog luka

Izvor: Srna | Datum:21.09.2017.

U Ljubinju će danas svečano biti otvorena Fabrika za preradu bijelog luka, jedina te vrste na području BiH, rekao je Srni Milorad Popara, direktor firme “Farmavit” u okviru koje se pokreće ova proizvodnja.

Rezultat slika za ljubinje

Popara kaže da je cilj pokretanja proizvodnje razvoj poljoprivrede Hercegovine i upošljavanje što većeg broja primarnih poljoprivrednih proizvođača, napominjući da je probna proizvodnja već počela i da se radnici edukuju za rad u ovoj fabrici.

“Ljubinje i ostale opštine istočne Hercegovine su među prvih deset u svijetu koje su poznate po kvalitetu bijelog luka zbog čega smo odlučili da se baziramo na preradu ovog proizvoda kojeg karakterišu izuzetno ljekovita i hranljiva svojstva”, istakao je Popara i dodao da će proizvode plasirati na tržište BiH i u zemlje Evropske unije.

On je najavio da je planirano da prve godine bude prerađeno 100 tona bijelog luka.

Prema njegovim riječima, preradom će se dobiti kiseli bijeli luk, marinirani, pasta bijelog luka, prah, kapsulirani bijeli luk, te drugi proizvodi od luka koji će služiti za ishranu ljudi i dodatak jelima.

“Osim po vinu i medu, Hercegovina će ubuduće biti poznata i po bijelom luku i proizvodima od bijelog luka”, kaže Popara.

Svečano otvaranje ove fabrike zakazano je za danas kada opština Ljubinje proslavlja krsnu slavu Rođenje Presvete Bogorodice.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: