Orkestar učenika trebinjske Gimnazije oduševio publiku | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Orkestar učenika trebinjske Gimnazije oduševio publiku

Izvor: Radio Trebinje/KC Trebinje | Datum:19.10.2017.

U Kulturnom centrom sinoć je održan prvi solistički koncert orkestra Gimnazije „Jovan Dučić“.

U jednočasovnom koncertu, mladi trebinjski muzičari oduševili su trebinjsku publiku koja je svaku pjesmu ispratila gromoglasnim aplauzima.

Orkestar Gimnazije „Jovan Dučić“ nastao je prije godinu i po na ideju profesora Pera Bokića, uz veliku volju učenika i podršku uprave škole.

„Orkestar čini 16 učenika trebinjske Gimnazije. Večeras ste mogli da čujete raznolik repertoar, domaće i svjetske hitove, zatim i izvorne pjesme. Sve smo to upakovali u jednu interesantnu priču. Trudimo se da njegujemo više različitih žanrova“, istakao je Bokić.

On dodaje da je ovo jedinstven orkestar na ovim prostorima i da je pred njima mnogo planova u narednom periodu.

„Sastajemo se dva puta sedmično. Za sada se družimo i vježbamo. Nadamo se da ćemo uz podršku škole i gradske uprave nabaviti muzičke instrumente koji su nam potrebni za dalji rad. Možda napravimo i turneju po ostalim gradovima RS ili se možda pojavimo na nekom muzičkom takmičenju. Imamo mnogo planova i uz veliku želju, trud i rad da ih ostvarimo“, naveo je Bokić.

Između pjesma, stihove su kazivali učenici trebinjske Gimnazije Đorđe Vučinić i Nikola Kraljević.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: