U narednih pet dana česte promjene vremena | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U narednih pet dana česte promjene vremena

Datum:11.12.2017.

U Republici Srpskoj u narednih pet dana očekuju se česte promjene vremena, sa smjenom kiše i sunčanih perioda, te temperaturom iznad prosjeka za ovo doba godine.

Danas i sutra biće oblačno i uglavnom suvo, osim na krajnjem jugu i jugozapadu, gdje će povremeno biti slabe kiše, dok će vjetar biti jak, povremeno i olujni jugo, izražen u Krajini i na planinama, naveo je dežurni meteorolog Igor Kovačić.

Zbog naglog porasta temperature i jakog južnog vjetra snježni pokrivač će se brzo topiti. Najviša dnevna temperatura vazduha danas biće od šest stepeni na jugoistoku do 16 stepeni Celzijusovih na sjeveru i zapadu, istakao je Kovačić.

Vjetrovito, toplo i oblačno vrijeme biće i sutra, kada će slaba kiša padati u Hercegovini i ponegdje na zapadu i jugozapadu, dok će u ostalim predjelima biti suvo.

U prvom dijelu dana duvaće jak, ponegdje i olujni vjetar, koji će popodne i uveče postepeno slabiti na zapadu dok se na istoku i dalje može očekivati vjetar olujne jačine.

Sutra naveče očekuje se naoblačenje sa zapada koje će donijeti kišu. Do srijede ujutro kiša će jačati i u ostalim predjelima, dok će na zapadu u planinama početi da pada susnježica i snijeg. Dnevna temperatura sutra će biti od 12 do čak 18 stepeni.

U srijedu će biti oblačno i svježije sa kišom i snijegom na planinama, ali će padavine kasno poslije podne i naveče prestati. Jutarnja tepmeratura od pet do 13 stepeni Celzijusovih, nakon čega će doći do pada dnevne temperature.

U četvrtak jutro svježije i pretežno vedro uz malo oblaka. Tokom dana malo toplije uz sunčane periode i postepeno naoblačenje na jugu i zapadu koje krajem dana donosi povremenu kišu. Najviša dnevna temperatura od sedam do 13 stepeni.

Oblačno sa kišom biće i u petak, kada će dnevna temperatura biti od sedam do 13 stepeni .


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: