Povelja Bileće Čedomiru Popoviću i Crkvenoj opštini, najbolji sportista Tijana Bošković | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Povelja Bileće Čedomiru Popoviću i Crkvenoj opštini, najbolji sportista Tijana Bošković

Izvor: Srna | Foto: Srna | Datum:23.01.2018.

Povelja opštine Bileća, najviše priznanje ove lokalne zajednice, u kategoriji pojedinaca za 2017. godinu biće posmrtno dodijeljena Čedomiru Popoviću, jednoglasno je odlučila Komisija za nagrade i priznanje bilećke Skupštine opštine, na prijedlog opštinske Boračke organizacije.

Na današnjoj svečanoj sjednici povodom Savindana, krsne slave opštine Bileća, istaknuto je da je Čedomir Popović u odbrambeno-otadžbinskom ratu, od 1991. do 1995. godine, bio komandir čete, borac prve kategorije, ratni vojni invalid, a za svoj ratni doprinos odlikovan je Ordenom Miloša Obilića.

Popović je bio i načelnik Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu Hercegovine od 1997. do 2004. godine.

Na sjednici je jednoglasno usvojen i prijedlog da Povelju opštine Bileća u kategoriji zaslužnog kolektiva dobije Crkvena opština Bileća.

U obrazloženju Komisije za nagrade i priznanja navedeno je da su Crkvena opština Bileća u 2017. godini, sveštenstvo i vjernici veoma uspješno i kvaliteno priveli kraju radove na obnovi i rekonstrukciji, te okolnom uređenju Sabornog hrama Sveti Sava u Bileći.

Priznanje za najboljeg sportistu 2017. godine biće dodijeljeno Bilećanki Tijani Bošković, najboljoj odbojkašici u Evropi, drugo mjesto pripalo je Ljubu Trklji, proslavljenom maratoncu, a treće mladoj Nikolini Albijanić, uspješnoj odbojkašica Odbojkaškog kluba „Hercegovac“.

Povelje će biti uručene na Svetosavskoj akademiji u subotu, 27. januara.

Načelnik opštine Bileća Miljan Aleksić pozvao je građane da u što većem broju prisustvuju obilježavanju krsne slave opštine.

#hercegtelevizija, #hercegrtv, #hercegtv, #bileca, #povelja, #svetosavskaakademija
Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: