Trebinje: U Stari grad vozilom mogu samo vlasnici garaža ili dvorišta za parking | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Trebinje: U Stari grad vozilom mogu samo vlasnici garaža ili dvorišta za parking

Izvor: Radio Trebinje | Datum:23.01.2018.

Nakon niza pokušaja nasilnog spuštanja rampe na ulazu u Stari grad i sve češćeg i brojnijeg neovlaštenog parkiranja u najstarijem gradskom jezgru Gradska uprava je donijela odluku o izmjeni odluke o bezbjednosti saobraćaja na području Trebinja.

stari-grad-trebinje

„Ovom odlukom su pooštreni uslovi za parkiranje na području Starog grada za stanovnike ovog dijela Trebinja, s tim da će se vozila moći parkirati u vlastitim garažama ili u ograđenim dvorištima, koja imaju predviđene uslove za parkiranje“, kaže Marina Herbez, predsjednik gradske komisije za dodjelu daljinskih upravljača za Stari grad.

Prema njenim riječima, do sada je podneseno 13 zahtjeva za dodjelu daljinskog upravljača, s tim da mali broj ima neophodne uslove za dobijanje dozvole.

„Za sve one stanovnike ovog dijela Trebinja koji nemaju uslove za parking vozila na području Starog grada predviđena je mogućnost kupovine povlaštene karte za parkiranje u neposrednoj blizini Starog grada“, ističe ona.

Klip na ulazu u Stari grad uskoro će biti dekodiran i neće se moći spustiti postojećim daljinskim upravljačem.

„Uskoro će biti postavljen i video nadzor na ulazu u Stari grad a svako lice koje pokuša nasilno da spusti ili ošteti klip, biće krivično gonjeno“, kaže Marina Herbez.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: