Ljetovanje na Jadranu skuplje od Španije i Portugala | Herceg Televizija Trebinje

Ekonomija

Ljetovanje na Jadranu skuplje od Španije i Portugala

Izvor: B92 | Datum:22.04.2018.

Ukoliko nemate vikendicu ili rodbinu koja bi vas primila na koju nedjelju, bolje je onda da odmor provedete van Hrvatske, pišu regionalni mediji.

Prema podacima koje je The Independent prenio s Travel Supermarketa, internet portala za poređenje cijena, značajno je povoljnije ljetovati u Maroku, Španiji, Egiptu i Portugalu, nego u Hrvatskoj.

Hrvatska je, doduše, upala na ljestivicu deset najisplativijih mjesta za odmor, ali je na posljednjem mestu.

Prema računanju Travel Supermarketa, odmor u Hrvatskoj košta 636 funti po osobi, a naglašeno je da su troškovi za sedmodnevni odmor u Dubrovniku porasli za čak 405 posto.

Sedmodnevno ljetovanje na Kipru pada 596 funti po osobi, a cijene su tamo, navodi se, pale za 12 posto u odnosu na prošlu godinu. Za jednako dug ljetni odmor u Portugalu treba izdvojiti isti iznos.

U Egiptu se može ljetovati već za 519 funti po osobi.

Cijene aranžmana u Grčkoj pale su za 13 posto u odnosu na prošlo ljeto, pa za sedmodnevni odmor u toj zemlji treba izdvojiti 518 funti po osobi.

Sedmodnevni odmor na Malti još je jeftiniji: košta 484 funte po osobi, dok odmor u Maroku košta 471 funtu po osobi.

Nedjelju dana u Turskoj košta 464 funte po osobi, a u Bugarskoj tek 459 funti, prenosi Slobodna Dalmacija.


Kategorija: Ekonomija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: