Više od milion KM za besplatne udžbenike osnovcima | Herceg Televizija Trebinje

Ekonomija

Više od milion KM za besplatne udžbenike osnovcima

Izvor: SRNA | Datum:29.06.2018.

Vlada Republike Srpske usvojila je danas informaciju o obezbjeđivanju besplatnih udžbenika za učenike prvog i drugog razreda osnovnih škola za školsku 2018/2019. godinu, za šta će biti izdvojeno 1.011.900 KM.

Za obezbjeđenje sredstava kojima će biti nabavljeni udžbenici za 9.800 učenika prvih i drugih razreda zaduženo je Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Za učenike prvog razreda osnovnih škola potrebno je nabaviti udžbenik "Prva knjiga", a, prema podacima Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva, ova knjiga košta 15,50 KM.

Za učenike drugog razreda potrebno je obezbijediti komplete udžbenika sa spiska obaveznih, a komplet košta 86 KM.

Od školske 2007/2008. godine Ministarstvo prosvjete i kulture obezbjeđuje besplatne udžbenike za učenike prvog i drugog razreda osnovnih škola.

Vlada Srpske usvojila je informaciju o izgradnji zgrade za potrebe Studentskog centra u Istočnom Novom Sarajevu i zadužila Ministarstvo finansija i Ministarstvo prosvjete i kulture da obezbijedi potrebna sredstva za izgradnju ovog objekta.

Vlada je na današnjoj sjednici, po hitnom postupku, utvrdila Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o porezima na upotrebu, držanje i nošenje dobara, kojim se oslobađa od oporezivanja posjedovanje lovačkog karabina, kao i kombinovanog lovačkog oružja i lovačke puške.

Na sjednici je usvojena informacija o izradi novog integralnog informacionog sistema za potrebe Javnog preduzeća "Šume Republike Srpske" sa Sokoca.

Novi integralni sistem će obezbijediti efikasniju kontrolu proizvodnje, praćenje faznog kretanja šumskih drvnih sortimenata, uvezivanje postojećih baza podataka, praćenje stanja i zaštite šuma, budžetsko-finansijska planiranja, pregled investicija, socio-ekonomske pokazatelje, obračun zaliha ugljen dioksida i drugo.


Kategorija: Ekonomija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: