Prihod od parking mjesta u prošloj godini 162.000KM | Herceg Televizija Trebinje

Ekonomija

Prihod od parking mjesta u prošloj godini 162.000KM

Izvor: Srna | Datum:15.02.2017.

Grad Trebinje je u prošloj godini naplatio 162.000 KM od 630 parking mjesta, što je za desetak hiljada maraka više nego u 2015. godini, rekla je Srni načelnik gradskog Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Janja Ćapin.

Ćapinova je istakla da su prihodi povećani usljed redovnije naplate, uvođenja SMS sistema naplate, te navela da problem predstavlja naplata doplatnih karata zbog čega je neophodno uspostaviti bolju saradnju sa komunalnom policijom da bi se taj proces plaćanja ubrzao.

Problem koji godinama unazad prostoji u Trebinju je nedostatak broja parking mjesta u odnosu na broj vozila.

Ćapinova kaže da je u planu proširenje parkinga, ne precizirajući na kojim lokacijama, te napominje da je u procesu nabavka i naplatne rampe koja će biti postavljena na parkingu kod Centra javne bezbjednosti Trebinje.

Olakšice prilikom parkiranja vozila imaju lica sa invaliditetom koja su potpuno oslobođena plaćanja, dok pola cijene plaćaju stanari i radnici firmi i ustanova u čijoj se blizini nalazi parking.

Građani Trebinja žale se da se sva parking mjesta u gradu moraju plaćati i da nemaju nijedan slobodan parking ni u širem centru grada, što je rijetkost u Republici Srpskoj.


Kategorija: Ekonomija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: