Pet kompanija iz BiH izlaže na njemačkom sajmu organskih proizvoda | Herceg Televizija Trebinje

Ekonomija

Pet kompanija iz BiH izlaže na njemačkom sajmu organskih proizvoda

Izvor: Srna | Datum:17.02.2017.

Na svjetskom sajmu organskih proizvoda "Biofah 2017", koji je otvoren 15. februara u njemačkom gradu Nirnbergu, proizvode će izlagati pet kompanija iz BiH.

Na zajedničkom štandu BiH predstaviće se trebinjske firme "Anđelić" i "Elmar", mostarske "Malo sunce" i "Novi dan", te "Frost" iz Ljubuškog, saopšteno je iz Spoljnotrgovinske komore /STK/ BiH.

Izlagači se nadaju da će tokom četvorodnevnog sajma biti uspostavljeni novi kontakti, te ugovoreni poslovi čiji će rezultat biti povećanje izvoza i otvaranje novih izvoznih tržišta za privredu BiH.

Iz STK podsjećaju da je "Biofah" vodeći svjetski sajam organske poljoprivrede i organskih proizvoda, te da Komora od 2011. godine kontinuirano organizuje nastup proizvođača iz BiH koji se bave proizvodnjom ljekovitog i aromatičnog bilja, gljiva, šumskih plodova, eteričnih ulja i meda.

Nastup proizvođača iz BiH na ovom sajmu podržao je i USAID/Švedska FARMA dva projekat.


Kategorija: Ekonomija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: