Bileći i Petrovu 6,5 miliona evra za vodovod | Herceg Televizija Trebinje

Ekonomija

Bileći i Petrovu 6,5 miliona evra za vodovod

Izvor: Glas Srpske | Foto: Glas Srpske | Datum:03.03.2017.

Vlada RS dala je saglasnost za realizaciju dva projekta izgradnje i sanacije vodovoda i kanalizacije u Bileći i Petrovu, ukupne vrijednosti oko 6,5 miliona evra.

Bileći i Petrovu 6,5 miliona evra za vodovod

Iz Biroa za odnose s javnošću Vlade RS saopšteno je da će realizacijom ovih projekata biti poboljšano snabdijevanje vodom stanovništva u Petrovu i Bileći, gdje je u planu i poboljšanje kanalizacione mreže.

Predviđeno je da se projekat u Bileći, vrijedan pet miliona evra, finansira sa dva i po miliona iz kredita Evropske investicione banke (EIB), dok će preostali iznos biti obezbijeđen iz sredstava međunarodnih institucija i vlastitog učešća opštine.

- Realizacija oba projekta odvijaće se po procedurama u skladu sa odredbama ugovora o finansiranju između BiH, RS i EIB-a i pravilnika o načinu i postupku realizacije projekata vodovodne i kanalizacione infrastrukture u Srpskoj - saopštili su iz Biroa za odnose s javnošću.

Na sjednici je, između ostalog, usvojen i nacrt programa rada Vlade RS za ovu godinu, kao i plan poslova osnivanja katastra za nepokretnosti za 2017. godinu.


Kategorija: Ekonomija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: