Neće biti smjena u ZP ERS-a? | Herceg Televizija Trebinje

Ekonomija

Neće biti smjena u ZP ERS-a?

Izvor: Herceg TV | Datum:15.03.2017.

Protekla godina bila je dobra za sva preduzeća iz sistema Elektroprivrede RS, potvrđeno nam je iz službe za informisanje ovoga preduzeća. Pozitivan finansijski rezultat ostvarile su tri hidroelektrane, sva distributivna preduzeća i "Rudnik i termoelektrana Ugljevik". Zavisno Preduzeće „Rudnik i termoelektrana Gacko“ poslovali su negativno.

Rezultat slika za elektroprivreda rs

Sva preduzeća koja posluju u sklopu MH „Elektroprivreda Republike Srpske“ , u 2016. godini ostvarila su dobre poslovne rezultate uprkos objektivnim poteškoćama u dvije termoelektrane i lošom hidrologijom koja je dominirala tokom godine.

Matično preduzeće a.d. Trebinje u 2016. godini ostvarilo je dobit od 5.870.000 maraka.

Rezultati hidroelektrana govore da se dobro upravljalo sllivovima i da su vodni potencijali maksimalno iskorišteni. ZP „Hidroelektrane na Trebišnjci“ a.d. Trebinje ostvarile su profit od 1.197.000 konvertibilnih maraka.

ZP „Hidroelektrane na Drini“ a.d. Višegrad poslovale su sa dobiti od 574.000 KM, a ZP „Hidroelektrane na Vrbasu“ a.d. Mrkonjić grad u plusu su 256.000 konvertibilnih maraka.

Obje termoelektrane su uz dosta poteškoća završile godinu sa očekivanim rezultatima.

ZP „Rite Ugljevik“ a.d. Ugljevik poslovala je sa profitom od 2.839.000, a ZP „RiTe Gacko“ je ranije planirani gubitak od deset miliona dobrom pogonskom spremnošću i rekordnim prisustvom na mreži uspjela da smanji na 4.100.000 KM.

Sve distribucije poslovale su pozitivno.

ZP „Elektrokrajina“ a.d. Banjaluka u plusu je 266.000 konvertibilnih maraka, dobit ZP „Elektro - Doboj“ a.d. Doboj je 168. 000 KM.

ZEDP „Elektro - Bijeljina“ a.d. Bijeljina ostvariola je dobit od 75 hiljada konvertibilnih maraka, a ZP „Elektrodistribucija“ a.d. Pale 80.000 KM.

ZP „Elektro – Hercegovina“ za 2016. godinu je u plusu 95.000 KM.

Na naše pitanje šta će biti sa rukovodiocima preduzeća koja su zabilježila negativno poslovanje, iz ERS-a odgovaraju:

- Kao što je gore navedeno, negativan finansijski rezultat zabilježila je samo ZP „Rudnik i teremoelektrana Gacko“, ali je on bio planiran. Za sada nema nagovještaja o smjenama rukovodstava u preduzećima koja posluju u sklopu MH „Elektroprivreda Republike Srpske“.

Interesovao nas je i novi kolektivni ugovor u Elektroprivredi,  pa dobismo odgovor:

- Novi kolektivni ugovor MH „Elektroprivreda Republike Srpske“ još nije potpisan. Pregovori su u toku.


Kategorija: Ekonomija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: