Penzije će biti veće za tri odsto | Herceg Televizija Trebinje

Ekonomija

Penzije će biti veće za tri odsto

Izvor: Nezavisne | Datum:26.09.2017.

Potraživanja po osnovu neplaćenih doprinosa su velika i 30. juna ove godine iznosila su preko 476 miliona KM, što predstavlja sredstava za isplatu gotovo šest penzija, rekao je u intervjuu za "Nezavisne" Mladen Milić, direktor Fonda penzijsko-invalidskog osiguranja (PIO) RS.

Rezultat slika za penzioneri

Tvrdi da se obaveze Fonda prema dobavljačima po osnovu isporučenih roba i usluga i bruto plata prema zaposlenima uredno izmiruju.

Što se tiče povećanja penzija, Milić kaže da je Vlada nakon zahtjeva za vanredno povećanje obavila određene razgovore i poslije urađenih analiza izašla sa stavom da se shodno trenutnom stanju u budžetu može ići na vanredno povećanje penzija od tri odsto u ovoj godini.

"Tako će preko 258.000 penzionera 10. novembra prilikom isplate penzije imati uvećan iznos. Pored toga, krajem prvog kvartala naredne godine raspravljaće se o dodatnom povećanju od dva odsto, čime će zahtjev za povećanjem od pet odsto biti u potpunosti ispunjen", rekao je Milić.

Prema njegovim riječima, Fond PIO će bez bilo kakvih poteškoća sprovesti najavljeno vanredno povećanje penzija.

Navodi da su potraživanja po osnovu neplaćenih doprinosa velika i 30. juna ove godine su iznosila preko 476 miliona KM, što predstavlja sredstava za isplatu gotovo šest penzija.

"Pojedinačno najveći dužnici su UKC 38,6 miliona KM, ŽRS 15,2 miliona, bolnice u Doboju i Istočnom Sarajevu po 10,8 miliona, "Swisslion IAT" Trebinje 9,7 miliona, a svi navedeni imaju odobren reprogram o izmirenju obaveza", kazao je Milić.


Kategorija: Ekonomija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: