U narednoj godini dodatna povećanja penzija | Herceg Televizija Trebinje

Ekonomija

U narednoj godini dodatna povećanja penzija

Izvor: SRNA | Datum:22.11.2017.

Predsjednik Udruženja penzionera Republike Srpske Rade Rakulj izjavio je danas da će u toku naredne godine u Srpskoj biti još povećanja penzija uz povećanje od dva odsto o kojem je već donosena odluka.

Rezultat slika za penzioneri

"Osim toga, tražićemo načine i mogućnosti da se penzija linearno povećava da ne dođe do toga da neko tom prilikom dobije 100, a neko 10 KM uvećanje penzije", rekao je Rakulj novinarima nakon sastanka da predstavnicima Vlade Republike Srpske o prednacrtu republičkog budžeta za narednu godinu i prednacrta programa ekonomskih reformi za period 2018-2020. godina.

On je naveo da je Udruženje penzionera Srpske još ranije poslalo i pisane analize stanja o penzijsko-invalidskom osiguranju sa akcentom na standard korisnika ovog prava koji je jako ugrožen i najlošiji je u regionu.

Rakulj je istakao da je s ciljem poboljšanja statusa penzionera Vladi i Narodnoj skupštini Republike Srpske poslat prijedlog za povećanjem stope doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje, jer od rata naovamo Srpska ima najnižu stopu penzijskog osiguranja u regonu.

"Nije Vlada baš spremna da stane iza toga, ali nije rekla ni da neće i da ne može, i rečeno nam je da će penzijsko-invalidsko osiguranje uvijek biti predmet Vladine pažnje", dodao je Rakulj.

Izjave za medije nakon sastanka nije dao niko od predstavnika Vlade Srpske, a iz Biroa Vlade za odnose s javnošću ranije je najavljeno da će biti objavljeno saopštenje povodom ovog sastanka.

U toku su konsultacije predstavnika Vlade Srpske sa predstavnicima Unije studenata Srpske.


Kategorija: Ekonomija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: