BiH i Srbija otklanjaju necarinske barijere | Herceg Televizija Trebinje

Ekonomija

BiH i Srbija otklanjaju necarinske barijere

Izvor: SRNA | Datum:15.12.2017.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović potpisaće danas u Beogradu protokol o uklanjanju necarinskih barijera u trgovini između Srbije i BiH.

Beograd: Šarović - Ljajić (arhiv) - Foto: SRNA

Iz Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH saopšteno je da je ovaj protokol rezultat zajedničkog rada institucija BiH i Srbije na iznalaženju rješenja za otklanjanje barijera u međusobnoj trgovini, gdje je kroz ekspertski rad u proteklom periodu postignut ogroman napredak.

"Ovim će biti ozvaničena realizacija dogovora postignutog tokom zvanične posjete predsjednika Srbije Predsjedništvu BiH, te dogovora postignutog između ministara Šarovića i Ljajića, da dvije strane hitno preduzmu aktivnosti na otklanjanju svih trgovinskih, kao i ostalih barijera koje utiču na nesmetano odvijanje međusobne trgovine", navodi se u saopštenju.


Kategorija: Ekonomija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: