Fond PIO Srpske: Prijaviti radnike koji ispunjavaju uslove za penziju | Herceg Televizija Trebinje

Ekonomija

Fond PIO Srpske: Prijaviti radnike koji ispunjavaju uslove za penziju

Izvor: SRNA | Datum:30.01.2018.

Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske poziva poslodavce da prijave zaposlene radi korištenja sredstava za socijalno zbrinjavanje radnika koji sa stažom osiguranja, za šta će biti uplaćeni doprinosi, ispunjavaju uslove za ostvarivanje prava na starosnu penziju do 31. decembra.

Fond PIO Srpske uputio je ovaj poziv na osnovu rješenja Vlade Republike Srpske, koja je odobrila uplatu doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje, saopšteno je iz Fonda.

Prema ovom rješenju, uplata doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje odborava se za osiguranike u bivšim državnim preduzećima, akcionarskim duštvima u većinskom vlasništvu Republike i zemljoradničkim zadrugama, odnosno za pravne sljedbenike i osiguranike ukoliko nema uplatioca doprinosa.

Prijave po javnom pozivu za socijalno zbrinjavanje podnose se u poslovnicama Fonda PIO u opštini prema sjedištu poslodavca.

Uplata doprinosa će se izvršiti za prijavljene radnike nakon usaglašavanja iznosa između Fonda PIO Srpske i Komisije za socijalno zbrinjavanje radnika.

Javni poziv će biti objavljen u dnevnom listu "Glas Srpske" i na internet stranici Fonda PIO Republike Srpske.


Kategorija: Ekonomija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: