PU Trebinje: U masovnoj tuči povrijeđene četiri osobe | Herceg Televizija Trebinje

Hronika

PU Trebinje: U masovnoj tuči povrijeđene četiri osobe

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Herceg TV | Datum:10.07.2018.

U Hercegovačkoj ulici juče se dogodila masovna tuča u kojoj su učestvovala četiri lica inicijala V.N, L.S., L.G i B.L., potvrđeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Policijskoj upravi Trebinje.

Prema riječima Žarka Lakete, načelnika PU Trebinje, odmah nakon prijave, trebinjska policija je došla na lice mjesta.

„Na otvorenom mjestu, ispred jednog ugostiteljskog objekta, lice inicijala V.N, inače od ranije poznat policiji, pokušao je da čekićem koji je imao u ruci napadne lice inicijala L.S. Umiješalo se lice L.G., ženska osoba koja je branila sina a onda i lice inicijala B.L. Policija je sva četiri lica odvezla u Bolnicu gdje su ustanovljene lakše tjelesne povrede“, objasnio je Laketa i dodao da su sva četiri lica ispitana u Policijskoj upravi.

U toku je rad na dokumentovanju krivičnog djela „Tjelesna povreda“.

Laketa se osvrnuo i na rad Policijske uprave u proteklih šest mjeseci i ocijenio stanje bezbjednosti zadovoljavajućim.

Kako je naveo, u periodu od januara do juna ove godine, evidentirano je 117 slučajeva narušavanja javnog reda i mira i 164 prekršaja a ukupno su prijavljena 153 počinioca prekršaja, što u odnosu na isti period prethodne godine, predstavlja povećanje za sedam počinilaca.

Sukobi navijačkih grupa: Roditelji moraju voditi računa šta im djeca rade

Na pitanje novinara koliko se kontrolišu navijačke skupine i da li ima određenih prijava Laketa je odgovorio da u našem gradu postoje određene netrpeljivosti između navijača Partizana i Zvezde.

„Bilo je tuča i sve do sada što se dešavalo smo dokumentovali i informisali tužioca. U prošlom mjesecu smo vršili pretres koji koristi navijačka skupina Partizana i našli određene predmete u tim prostorijama. Ova uprava prati kretanje tih navijačkih grupa. Poznati su nam, nema potrebe da ih legitimišemo kao na početku i pokušavamo da držimo pod kontrolom sve. Načelnik Sektora policije imao je i sastanke sa vođama ovih grupa, gdje je dogovoreno da neće praviti narušavanja javnog reda i mira i krivična djela“, kazao je on i posebno napomenuo da u navijačkim skupinama ima maloljetnika i da pojedini roditelji ne vode brigu o svojoj djeci.

„Tu se nalaze djeca od 14 do 16 godina koji uključe u takve grupe. Ako su u jednoj sa ostalima napadaju navijače druge. Roditelji moraju voditi računa gdje su im djeca, moraju znati gdje je dijete od 16 godina u ponoć. Mi se trudimo da urazumimo navijačke grupe, koliko možemo to i uradimo. Ali apelujem na roditelje da se i oni uključe jer ne može samo policija voditi računa o maloljetnicima. U više navrata, kada bi se navijački neredi dešavali i kada privedemo maloljetne navijače, roditelji bi samo došli i ‘pokupili’ djecu kući. Neće da učestvuju u daljem radu i da zajedno sa nama pokušaju da riješe problem“, kazao je on.

Na konferenciji su govorili i Siniša Laketa, načelnik Sektora policije i Bojan Dabić, načelnik Sektora kriminalističke policije.


Kategorija: Hronika

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: