Bileća: Migranti iz Turske uhvaćeni u pokušaju da ilegalno pređu granicu | Herceg Televizija Trebinje

Hronika

Bileća: Migranti iz Turske uhvaćeni u pokušaju da ilegalno pređu granicu

Izvor: klix.ba | Foto: Ilustracije | Datum:07.04.2017.

Granična policija BiH juče je blizu Bileće otkrila dvoje migranata iz Turske, koji su ilegalno pokušali da pređu granicu u audiju bh registarskih oznaka.

Rezultat slika za migrantiNjih su uhvatili službenici Terenske kancelarije Jug Čapljina Granične policije BiH.

“Službenici su otkrili dvoje državljana Republike Turske 6. aprila 2017. godine prilikom ilegalnog prelaska državne granice. Kontrolirani su u Audiju, bh. registarskih oznaka, u graničnom pojasu na području Bileće. U skladu sa Zakonom o strancima, prekršajno su procesuirani i predati službenicima Službe za poslove sa strancima”, stoji u saopštenju Granične policije BiH.

Osim toga, službenici Jedinice granične policije Bijeljina otkrili su danas dvojicu ilegalnih migranta u tovarnom prostoru teretnog motornog vozila Volvo, bh. registarskih oznaka, koje je prevozilo keramiku iz Republike Srbije u Bosnu i Hercegovinu.

“Vozilo je kontrolisano na Međunarodnom graničnom prelazu Rača i njime je upravljao Ž. Z. (1979.), državljanin Bosne i Hercegovine. Ilegalni migranti nisu posjedovali putne isprave. U razgovoru s našim službenicima izjavili su da dolaze iz Afganistana. U toku je dalji rad na ovom slučaju”, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Kako je saopšteno iz Granične policije BiH, danas su, takođe, njihovi službenici na graničnom prelazu Bosanski Brod uhapsili bh. državljanina A. D. (1984.), jer se za njim ranije vodila potraga zbog “krađe”.

“Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuje Opštinski sud u Travniku zbog krivičnog djela ‘krađa’. Osoba je kontrolisana pri izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prelazu Brod i biće predata nadležnom organu”, stoji u saopštenju.

Dan ranije, tačnije 6. aprila 2017. službenici Jedinice granične policije Višegrad lišili su slobode M.N. (1970.) nakon što je utvrđeno da ga potražuje Tužilaštvo BiH zbog krivičnog djela “krijumčarenje ljudi”.

“Državljanin Republike Srbije kontrolisan je pri ulasku u BiH na MGP Uvac i predat službenicima Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA)”, navodi se u saopštenju.

U nastavku saopštenja stoji da su Službenici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo 6. aprila 2017. uhapsili A. A. (1980.) jer je utvrđeno da ga potražuje Opštinski sud u Sarajevu zbog krivičnog djela “pronevjera u službi”.

“Državljanin BiH stigao je na Međunarodni aerodrom Sarajevo letom iz Kelna. Predat je službenicima Sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo”, saopštila je Granična policija BiH.


Kategorija: Hronika

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: