Nesvakidašnja krađa u Bileći: Lopovi odvezli prikolicu sa gliserom | Herceg Televizija Trebinje

Hronika

Nesvakidašnja krađa u Bileći: Lopovi odvezli prikolicu sa gliserom

Izvor: Glas Srpske | Foto: Glas Srpske | Datum:03.07.2017.

Policija traga za licima koja su proteklih dana u bilećkom mjestu Podosoje ukrali auto-prikolicu na kojoj se nalazio gliser, a šteta je procijenjena na oko 10.000 KM.

– Ova krađa policijskoj stanici prijavljena je u subotu u osam časova – rekla je portparolka Policijske uprave Trebinje Jovana Samopjan ne otkrivajući druge detalje ovog slučaja, piše Glas Srpske.

Lopovi više ne biraju šta će ukrasti pa su sve češće njihov plijen peškiri, cvijeće i piće sa groblja, posteljina, polovna odjeća i obuća, alati…

Tako su prošle godine lopovi opustošili gradilišta novog zatvora u Mostaru, kad su neometano krali sve od aluminijumskih vrata i prozora, kuhinjskih aparata, klima-uređaja pa do sitnih predmeta iz mini-kuhinje građevinskih radnika.

Jedan od upamćenih je slučaj u Banjaluci kada su se dva lopova, nakon demoliranja roštiljnice, vratila i od dobavljača otela dvije porcije ćevapa.

Nesvakidašnja krađa zabilježena je i ranijih godina u Bileći kada su lopovi sa platoa autobuske stanice ukrali čitav kiosk.

Prema ranijim navodima MUP-a RS, lopovi ne spavaju cijele godine, ali broj krađa posebno je izražen poslije dolaska i odlaska gastarbajtera. Sezona godišnjih odmora je vrijeme kada provalnici imaju pune ruke posla, zbog čega je tada potreban poseban oprez.

Oni koji su skloni krađi plijen ne biraju, pa kada ne nađu skupe stvari, pokupe sve što im dođe pod ruku. Vrijednost plijena često ne prelazi ni deset maraka, pa su zbog toga, uprkos obezbjeđenju i video-nadzoru, često na udaru i prodavnice sa čijih polica najviše nestaju kozmetika i alkoholna pića.


Kategorija: Hronika

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: