U Trebinju i Bileći sela odbranjena od požara | Herceg Televizija Trebinje

Hronika

U Trebinju i Bileći sela odbranjena od požara

Izvor: Srna | Foto: RTRS | Datum:31.08.2017.

Vatrogasci, civilna zaštita i mještani uspjeli su da na tri mjesta odbiju od sela plamen na otvorenom prostoru u Trebinju i Bileći, saopšteno je iz Republičke uprave civilne zaštite.

Hercegovina - požar - Foto: RTRS

U Trebinju su ekipe za gašenje juče imale dvije veće akcije - u mjestu Jasen-Dubočani, te na potezu Biograd-Volujac-Orašje.

Sela su bila ugrožena, kao i prigradsko naselje, a požar je odbijen od kuća i, za sada, ne prijeti naseljenim mjestima. Upućen je i zahtjev za angažovanje helikoptera Oružanih snaga BiH.

Na području Bileće, u rejonu Zasade, ponovo se aktivirao požar koji je prijetio kućama, ali vatra je odbijena od naselja i požar je lokalizovan.

Tri vatrogasca i vozilo išli su na ispomoć kolegama na trebinjskoj teritoriji u mjestu Dubočani. Na Bukovom vrhu požar ponegdje dimi, ali ne prijeti naseljenim mjestima, navodi se u saopštenju.

Vatrogasci su imali intervenciju između Stepena i Korita u gatačkoj opštini. Vatra je zahvatila travu i nisko rastinje, a požar je ugašen.

Na planini Babi prati se višednevni aktivni požar na nepristupačnom terenu.

U opštini Berkovići vatrogasci, pripadnici Civilne zaštite i mještani ugasili su požar na niskom rastinju na lokalitetu Kom između Berkovića i Dobrice.

U opštinama Ljubinje i Nevesinje nema aktivnih požara.

Vatrogasci su imali uspješne intervencije u Milićima, Istočnom Novom Sarajevu, Sokocu, Foči, Višegradu i Rogatici.


Kategorija: Hronika

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: