Banjalučanin osumnjičen za šverc oružja | Herceg Televizija Trebinje

Hronika

Banjalučanin osumnjičen za šverc oružja

Izvor: Blic | Datum:21.09.2017.

Federalna uprava policije je saopštila detalje akcije u kojoj je priveden Banjalučanin Vanja Zečević koji je osumnjičen da je kao dio kriminalne grupe učestvovao u švercu oružja i vojne opreme iz BiH u zemlje regiona i Austriju.

U ovoj akciji učestvovali su i pripandici MUP – a Republike Srpske. Lica koja su se bavila prodajom oružja, kako je saopšteno, identifikovana su posredstvom interneta, lokalnih web stranica i “dark weba“.

U saopštenju federalne policije se navodi da su inspektori ove policijske uprave 11. septembra 2017. godine postupajući po naredbi Suda BiH, uz asistenciju pripadnika MUP RS, na području Banjaluke izvršili pretres prostorija koje koristi Vanja Zečević ali se ne navodi da li je tom priliko prnađeno oružje i oprema dvojne namjene.

Podsjeća se da je u akciji “Target“ u martu ove godine na području Sarajeva i Tuzle uhapšeno osam lica. Tada su uhapšeni Senad Dedić, kojem je Sud BiH odredio pritvor, Almir Orlić, Denis Salkić, Armin Fazlić, Amel Dedić i Alen Dević koji su pušteni da se brane sa slobode, ali su im određene mere zabrane.

Tokom pretresa objekata koje su koristili osumnjičeni zaplenjena je veća količina naoružanja i vojne opreme, a koja je kupovana na području BiH i posredstvom „Dark weba“ prodavana u inostranstvu. Zaplijenjena je i određena količina digitalne valute- bitkoin.

Tužilaštvo BiH saopštilo da je u akciji “Target“ osim inostranih policijskih agencija, entitetskih i kantonalnih MUP – ova obavještajne podatke obezbjedile bezbednosne službe, među koima je i Obavještajno- bezbjednosna agencija BiH.


Kategorija: Hronika

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: