U Hercegovini otkriveni ilegalni migranati | Herceg Televizija Trebinje

Hronika

U Hercegovini otkriveni ilegalni migranati

Izvor: SRNA | Datum:08.12.2017.

Pripadnici Granične policije BiH su na području Trebinja, Ljubuškog i Neuma otkrili 12 ilegalnih migranata.

Rezultat slika za policija

Pripadnici Jedinice granične policije Gorica juče su spriječili trojicu Alžiraca i Libijca da ilegalno pređu granicu, dok su njihove kolege iz Trebinja u dva slučaja otkrile šest ilegalnih migranata.

"Po dvojica Alžiraca i Marokanaca juče su otkriveni u blizini graničnog prelaza Zupci, na magistralnom putu Herceg Novi-Trebinje, a nekoliko časova kasnije na istom području su otkrivena i dvojica Pakistanaca", navode iz Granične policije.

Istog dana, na graničnom prelazu Neum otkrivena su dvojica državljana Libije koji su pokušali da ilegalno pređu granicu.

Ilegalni migranti su prekršajno procesuirani i predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH.

Iz Granične policije BiH podsjećaju da su dan ranije njeni pripadnici otkrili 10 ilegalnih migranata na području Posušja, Zvornika i Bileće.

Pripadnici Jedinice za podršku i kontrolu Terenske kancelarije Sjeveroistok Bijeljina juče su spriječili nezakonit promet 70 kilograma rezanog duvana, koji je otkriven prilikom granične kontrole automobila "golf" na magistralnom putu Orašje–Tuzla. Vozilom je upravljalo lice čiji inicijali su Đ.B.

Duvan je privremeno oduzet, a protiv Đ.B. će Tužilaštvu BiH biti dostavljen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krvično djelo nezakonit promet akciznih proizvoda.

Na graničnom prelazu Gradiška je pri izlasku iz BiH uhapšeno lice čiji inicijali su T.E. jer je utvrđeno da ga potražuje Policijska uprava Banjaluka zbog falsifikovanja isprave.

Prilikom izlaska iz BiH na Međunarodnom graničnom prelazu Šepak uhapšena je tridesetjednogodišnja državljanka Crne Gore čiji su inicijali M.M. koju Policijska uprava Prijedor potražuje zbog krijumčarenja ljudi.

Ona je predata pripadnicima Policijske uprave Zvornik.

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo na letu iz Beograda uhapšeno je lice čiji su inicijali M.D. za kojeg je utvrđeno da ga zbog krađe potražuje Opštinski sud u Travniku.

On je predat pripadnicima Odjeljenja sudske policije Kantona Sarajevo.


Kategorija: Hronika

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: