Najava: Večeras u Muzeju Hercegovine koncert Predraga Kostovića | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Najava: Večeras u Muzeju Hercegovine koncert Predraga Kostovića

Izvor: Herceg TV | Foto: Herceg TV | Datum:16.02.2018.

U organizaciji Muzičke škole Trebinje i Muzeja Hercegovine Trebinje u Galeriji Muzeja, danas, 16. februara 2018. godine sa početkom u 19.00 časova održaće se koncert Predraga Kostovića, harmonika.

PROGRAM :

J.S. Bah (1685-1750) Orguljski preludijum i fuga a-mol

K.F.E Bah (1714-1788) Fantazija i fuga c-mol

V. Semjonov (1946) Fantazija Kalina krasnaja

V. Zolotarijev ( 1942-1975) Sonata br.3 II, III, IV stav

Predrag Kostović (1972) osnovno i srednje obrazovanje stiče u Kragujevcu u školi “Dr. Miloje Milojević”, nakon čega 1991. godine upisuje studije harmonike na prestižnom Konzervatorijumu P.I. Čajkovski u klasi Profesora V. Besfamiljnova (Kijev,Ukrajina) i završava ih 1995. godine. Uporedo sa studijama harmonike pokazuje veliko interesovanje za dirigovanje.

Nakon završenih studija vraća se u svoj rodni grad Kragujevac, gdje zasniva radni odnos kao nastavnik harmonike i dirigent orkestra u srednjoj muzičkoj školi ”Dr Miloje Milojević” . Profesionalnu karijeru paralelno nastavlja i na katedri za harmoniku FILUM-a u Kragujevcu i već deceniju i po uspješno se bavi kako akademskim tako i umjetničkim radom.

Prvi je magistrant FILUM-a Kragujevac 2011. godine u klasi Prof. Radomira Tomića a od 2016. godine radi u zvanju - Vanredni profesor. Kao dirigent sa orkestrom harmonika srednje Škole i kao solista ostvario je značajan broj nastupa u Srbiji, Makedoniji, BiH, Ukrajini, Italiji i Njemačkoj. Učestvovao je u radu žirija na mnogobrojnim domaćim i međunarodnim takmičenjima. Način rada i predanost koju pokazuje u radu sa studentima ogleda se u njihovim uspjesima i osvojenim nagradama. Njegujući klasični repertoar i razvijajući svoju profesionalnu karijeru, i danas aktivno koncertira, učestvuje u radu žirija i kao predavač na seminarima.

Ulaz je slobodan.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: