U Muzeju Hercegovine izložba 'Jevto Dedijer i Hercegovina' | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

U Muzeju Hercegovine izložba 'Jevto Dedijer i Hercegovina'

Izvor: Herceg tv | Datum:19.04.2018.

U okviru naučnog skupa "Memento Jevto Dedijer", u Galeriji Muzeja Hercegovine otvorena je dokumentarna izložba „Jevto Dedijer i Hercegovina“, autora prof. dr Milovana R. Pecelja, kojom je predstavljen život i naučni rad znamenitog Hercegovca, rodom iz Čepelice sa Bilećkih Rudina.

Izložba fotografija i kopija dokumenata, napravljena je na osnovu arhivske građe prikupljene najvećim dijelom iz Arhiva BiH u Sarajevu i ostalih institucija, od kojih se neka dokumenta po prvi put izlažu u javnosti, dok je jedan dio bio ranije objavljen u knjigama istog autora.

Na otvaranju izložbe su, pored autora prof. dr Milovana R. Pecelja, govorili i prof. dr Dejan Filipović, dekan Geografskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Saša Klepić, direktor Arhiva Bosne i Hercegovine, Stevan M. Stanković, profesor emeritus Univerziteta u Beogradu, Zoran Milošević, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Grada Trebinja i direktor Muzeja Hercegovine Trebinje Ivana Grujić.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: