Predstava 'Super Bruno-zaštitnik prirode' razgalila mališane u Nevesinju | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Predstava 'Super Bruno-zaštitnik prirode' razgalila mališane u Nevesinju

Izvor: Radio Nevesinje | Foto: Radio Nevesinje | Datum:21.06.2018.

U organizaciji Kulturnog centra Bileća, a u okviru Festivala za mlade „Lipa fest 08“ sinoć je u Velikoj sali opštine Nevesinje priređena predstava „Super Bruno – zaštitnik prirode“.

Ovu ekološku predstavu o očuvanju životne sredine priredili su trebinjski glumci Darko Kurtović i Igor Svrdlin koji su na jedan zabavan i pristupačan način mališanima skrenuli pažnju koliko je bitno čuvati prirodu i njene ljepote.

Jedan od dvojice glumaca Igor Svrdlin pojasnio je da u predstavi imaju jedan pozitivan i jedan negativan lik i da na kraju predstave i taj negativac postaje dobar.

– Igrajući ovu predstavu došao sam do zaključka da djeca više vode računa o prirodi nego odrasli i da imaju volju i želju za očuvanjem prirode. Svjedoci smo da će prije stariji baciti smeće nego djeca i možda bih ovu predstavu mogli prilagoditi starijoj populaciji kako bi se više edukovali po pitanju zaštite životne sredine - kroz smijeh je poručio Svrdlin.

On je dodao da predstava ima za cilj da se mladi upoznaju kako čuvati životnu sredinu pogotovo na ovim našim prostorima gdje nam je priroda dala jedan divan dar koji treba da cijenimo, čuvamo i volimo.

Organizator festivala i predsjednik Skupštine Udruženja „Kulturni centar Bileća“ Nebojša Rogan najavio da će pored seminara, likovne izložbe i predstave za djecu u Nevesinju polovinom avgusta biti održan i koncert, kada Nevesinjci mogu očekivati jedno od zvučnih imena naše muzičke scene.

Bilo je ovo lijepo druženje nevesinjskih mališana sa trebinjskim glumcima koji su interaktivno učestvovali u predstavi i moglo se zaključiti da bi ovakvih predstava trebalo biti više u našem gradu.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: