Najava: Premijera predstave 'Sluge' trebinjskog Gradskog pozorišta | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Najava: Premijera predstave 'Sluge' trebinjskog Gradskog pozorišta

Izvor: Herceg TV/Radio Trebinje | Foto: Herceg TV | Datum:25.06.2018.

U Trebinju će sutra biti premijerno odigrana predstave  „Sluge“ trebinjskog Gradskog pozorišta, rađena je po tekstu „Služavke“ francuskog pisca Žana Ženea, a u adaptaciji i režiji Željka Miloševića.

„Ova drama obrađuje temu zla u današnjem vremenu, s čim je ono povezano, koliko čovjek osjeća potrebu sa zlom i koliko se s njim može identifikovati. To je komad koji govori i o zamjeni identiteta kod glavnih aktera –  sluga.  Pokušali smo da napravimo paralelu između vremena kada je nastajao tekst i današnjice“, rekao je na konferenciji za novinare režiser Željko Milošević.

U predstavi igraju trebinjski glumci Vesna Đurić, Jefimija Ot i Darko Kurtović.

Glumica Vesna Đurić je rekla da je ostvarenje rađeno nekoliko mjeseci, da je bila najzahtjevnije do sada i drugačije u svakom smislu.

Glumac Darko Kurtović ističe da je tekst poprilično složen, da ima dvostrukih uloga, ali da se nada da su se glumci uspjeli prilagoditi.

Predstava ima autorsku muziku čiji je kompozitor Božidar Bobo Vučur.

U Gradskom pozorištu ističu da ostvarenje nije za mlađe od 15 godina.

Premijera „Sluga“ je u Kulturnom centru Trebinje sutra od 20 časova.

Na današnjoj konfereniciji za novinare je rečeno da novo ostvarenje trebinjskog Gradskog pozorišta selektovano za ovogodišnji festival „Fedra“ u Bugojnu.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: