Trebinje: Počinje FESTIVAL FESTIVALA | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Trebinje: Počinje FESTIVAL FESTIVALA

Izvor: RTRS | Datum:21.07.2018.

U Trebinju večeras počinje "Festival festivala", najznačajnija festivalska smotra amaterskih pozorišta, sa prostora bivše države.

Večeras će biti podignuta zavjesa na šezdeset prvo okupljanje amaterskih pozorišnih trupa, koje dolaze sa najuspješnijim predstavama u svojim republikama.

Na pozorišnu scenu Kulturnog centra izaći će glumci iz Tuzle, Bijelog Polja, Kule, Velesa, Smederevske Palanke, Koprivnice i domaćina Festivala – Trebinja.

Tokom sedmodnevnog trajanja, svake večeri biće odigrana po jedna predstava. Sve će pratiti stručni i žiri publike, ocjenjivati i nagrađivati najuspješnije protagoniste i trupe. Osim igre na pozorišnim daskama, organizatori su, u pratećem dijelu programa, predvidjeli promocije knjiga i izložbe, a ovogodišnja novina je master klas, za mlade reditelje u amaterskim pozorištima, koje će vodi poznati reditelj Egon Savin.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: