U susret proljeću: U Gacku održano četvrto pjesničko veče | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

U susret proljeću: U Gacku održano četvrto pjesničko veče

Izvor: gacko-rs.info | Foto: gacko-rs.info | Datum:22.03.2017.

Na Svjetski dan poezije, a pod simboličnim nazivom „U susret proljeću“, u Domu kulture u Gacku sinoć je priređena prava pjesnička poslastica za sve zaljubljenike u umjetnost i proljeće. U organizaciji JU „Kulturno-sportski centar“ Gacko i SPKD „Prosvjeta“ Gacko, održano je još jedno pjesničko veče, koje je, čini se, preraslo u tradiciju.

Gatačkoj publici tokom večeri predstavili su se naši domaći pjesnici, već dobro poznati svima, čije stihove često čujemo na lokalnim manifestacijama, pa i onim u regionu. Uživali smo u stihovima Đorđa Dabarčića, Sretena Vidakovića, Dragutina Draga Papovića, Dragice Ivanović, Jovana Delića, Zorana Šupića kao i pjesnikinje iz Nevesinja, Anželike Nikoline Kučinar.

Na ovogodišnjim susretima pjesnika, svoj prvi nastup imao je i jedan srednjoškolac, učenik gatačke Gimnazije, Bojan Kuljanin. Pjesnički talenat je naslijedio od svog pradjeda, pa se čini da je krenuo njegovim stopama u svijet poezije.

Ove godine, veče ljubavne poezije okitili su i stihovi poznatog srpskog pjesnika, Blagoja Bakovića. Dobitnik je mnogobrojnih književnih nagrada i priznanja, a do sada je objavljeno preko 40 izdanja njegovih knjiga.  Rođen, kako i sam često kaže, u „cveću livada“, u Bojištima kod Bijelog Polja, Baković piše od kad zna za sebe, a dosta njegovih pjesama rođeno je na putu od kuće do škole. Pjesme o mravu, kao vječnoj inspiraciji, slušali smo i ranije u Gacku, ali, sinoć smo imali priliku da čujemo i onu drugu, ljubavnu stranu njegove poezije.

Da bi sve bilo milozvučno, pitko i lako, baš kako to ljubav u proljeće zaslužuje, bili su zaduženi Andrej Šojić i Miloš Milidrag, kao i Boško Tepavčević koji se publici predstavio izvedbom domaćih šansona.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: