Podgorica: 12. Međunarodni sajam knjiga i obazovanja | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Podgorica: 12. Međunarodni sajam knjiga i obazovanja

Izvor: Srna | Foto: Srna | Datum:03.05.2017.

U Podgorici je otvoren 12. Međunarodni sajam knjiga i obrazovanja, na kojem je predstavljeno više od 100 izlagača iz Crne Gore, regiona i Evrope.

 - Foto: SRNA

Dobitnica NIN-ove nagrade Ivana Dimić poručila je sinoć na otvaranju sajma da će književnosti i knjiga biti dok je ljudi.

Ona je rekla da su knjige važne, bez obzira na to što sve više preovladava svijet digitalnih tehnologija.

"Knjiga neće prestati da postoji u onom obliku koji poznajemo. Možda će imati elektronsku formu, ali će svejedno postojati", rekla je Dimićeva.

Direktor "Nove knjige" Predrag Uljarević vjeruje da će Međunarodni podgorički sajam knjiga i obrazovanja biti uzbudljivo mjesto otkrića novih knjiga, ali i novog susreta sa knjigama.

Uljarević očekuje da će Sajam biti velika promocija izdavaštva i obrazovanja, te da će na njemu pisci i čitaoci, izdavači i bibliotekari, mediji, kulturne i obrazovne institucije prepoznati svoj otvoreni prostor istinskih mogućnosti.

Sajam, koji se ove godine održava pod sloganom "Imamo svijet za tebe", biće otvoren do 9. maja.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: