Najava: Književno veče Miroslava Kusmuka | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Najava: Književno veče Miroslava Kusmuka

Izvor: Herceg TV | Datum:17.05.2017.

Srpsko prosvjetno i kulturno društvo "Prosvjeta" - Gradski odbor Trebinje i Eparhija zahumsko-hercegovačka i primorska organizuju Književno veče Miroslava Kusmuka.

Književno veče će se održati u biblioteci Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske Sv. Justin Ćelijski Trebinje, 19. maja 2017. godine, sa početkom od 19:30 časova.

Rezultat slika za miroslav kusmuk knjige

Miroslav Kusmuk rođen je 29. jula 1970. godine u Sarajevu. Rodni grad napušta 1992. godine i od tada živi i stvara u Inđiji.

Po mišljenju mnogih renomiranih književnih kritičara u Srbiji i Republici Srpskoj, proza Miroslava Kusmuka podsjeća na stranice starih srpskih pripovjedača, realista (Lazarević, Glišić, Veselinović, P. M. Adamov).

Miroslav Kusmuk je 2008. godine objavio svoj prvi roman ''Vuk", kojim je hrabro zakoračio u svijet pisane riječi. Ovaj roman je nagrađen na konkursu Savjeta za kulturu Skupštine grada Banja Luka. ''Vuk'' nije bio samo posrećena prvina i to ubrzo doznajemo izdavanjem sljedećeg romana ''Pričaj mi, Lazare''. Još neki od njegovih knjiga su: "Oluja", "Bijeli šal", "Ispovijest"...


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: