Магазин - Култура

Мали град са много душе: Билећки креативци гостовали у Требињу

Извор: Радио Требиње | Фото: Радио Требиње | Датум:16.06.2017.

Требињска Народна библиотека, Завичајни клуб „Освит“ Билећа и Kњижевна заједница „Јован Дучић“ приредили су синоћ у Требињу „Вече Освита“.

У оквиру програма, којим се по традицији барем једном годишње требињској публици представљају ликовни и литерарни креативци које окупља билећки Завичајни клуб „Освит“ – отворена је изложба слика Kове Пејовић, а своје књиге представиле су поетесе Здравка Бабић, Свјетлана Бјелић, Лазарела МићуновићМилица Носовић и Николина Вучковић.

Билећа је мали град – али има много стваралаца. Има много душе и много чега да покаже. И ми се боримо да то представимо народу. У Билећи живи тренутно 20-ак сликара и 20-ак пјесника. Завичајни клуб ‘Освит’ је до сада објавио преко двадесет књига – а то је велико благо наше Херцеговине“, казао је за Радио Требиње Миодраг Љумо Хрњез, предсједник Завичајног клуба „Освит“.

Он је додао да је велика радост и привилегија за билећке ствараоце свака прилика да оно што раде представе публици у Требињу, које је након Бањалуке „највећи културни центар Републике Српске“.

16.06.2017.
Категорија: Култура

Најчитаније у овој категорији: