Mali grad sa mnogo duše: Bilećki kreativci gostovali u Trebinju | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Mali grad sa mnogo duše: Bilećki kreativci gostovali u Trebinju

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:16.06.2017.

Trebinjska Narodna biblioteka, Zavičajni klub „Osvit“ Bileća i Književna zajednica „Jovan Dučić“ priredili su sinoć u Trebinju „Veče Osvita“.

U okviru programa, kojim se po tradiciji barem jednom godišnje trebinjskoj publici predstavljaju likovni i literarni kreativci koje okuplja bilećki Zavičajni klub „Osvit“ – otvorena je izložba slika Kove Pejović, a svoje knjige predstavile su poetese Zdravka Babić, Svjetlana Bjelić, Lazarela MićunovićMilica Nosović i Nikolina Vučković.

Bileća je mali grad – ali ima mnogo stvaralaca. Ima mnogo duše i mnogo čega da pokaže. I mi se borimo da to predstavimo narodu. U Bileći živi trenutno 20-ak slikara i 20-ak pjesnika. Zavičajni klub ‘Osvit’ je do sada objavio preko dvadeset knjiga – a to je veliko blago naše Hercegovine“, kazao je za Radio Trebinje Miodrag Ljumo Hrnjez, predsjednik Zavičajnog kluba „Osvit“.

On je dodao da je velika radost i privilegija za bilećke stvaraoce svaka prilika da ono što rade predstave publici u Trebinju, koje je nakon Banjaluke „najveći kulturni centar Republike Srpske“.

16.06.2017.
Kategorija: Kultura

Najčitanije u ovoj kategoriji: