Izložba fotografija u spomen na Uroša Milojevića | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Izložba fotografija u spomen na Uroša Milojevića

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:19.08.2017.

Povodom Preobraženja, slave grada Trebinja, zrenjaninsko Udruženja Hercegovaca i prijatelja Hercegovine sinoć je u kafeu „Klub“ priredilo izložbu fotografija Jovana Njegovića Drndaka, posvećenu dugogodišnjem predsjedniku Udruženja Hercegovaca Urošu Milojeviću (1940 – 2017).

Ovom postavkom nastavlja se tradicionalna saradnja zbratimljenih gradova Trebinja i Zrenjanina, koju je, dugi niz godina, požrtvovano njegovao upravo Uroš Milojević.

Milan Bjelogrlić iz ovog zrenjaninskog udruženja je rekao da je ova izložba fotografija zapravo posveta velikom posredniku, povezivaču i graditelju mostova.

„Sjećanje na prvog i doživotnog predsjednika Udruženja Hercegovaca i prijatelja Hercegovine. Jer životna opsesija Uroša Milojevića bila je ujediniti dva zavičaja“, istakao je Bjelogrlić.

Jovan Njegović Drndak je majstor fotografije i dugogodišnji je fotoreporter regionalnog lista „Zrenjanin“.

Drndak kaže da su fotografije nastale u 48 sati prošle godine, kada ih je Uroš Milojević o Preobraženju okupio i poveo na hodočašće u Trebinje.

„Tada je nastao dobar deo fotografija objedinjenih u izložbu koju smo naslovili ‘Svetlost Travunije u banatskoj žiži’. Po prvi put večeras je izloženo 20 panoa sa po dvije fotografije u kolor i crno-beloj tehnici, sa motivima Trebinja“, istakao je on.

Oliver Mitrović, predsjednik Skupštine Zrenjanina uručio je sliku kao znak zahvalnosti i poštovanja gradonačelniku Trebinja Luki Petroviću.

Petrović se zahvalio i pozdravio sve drage goste i prijatelje iz Zrenjanina.

„Drago mi je da u okviru Preobraženskih svečanosti kao bratski grad dolazite na našu slavu i želite da osvježite pamćenje na našeg Trebinjca Uroša Milojevića. Zadovoljstvo mi je da se putem ovih fotografija podsjetimo na trenutke kada je Uroš, kao dugogodišnji predsjednik udruženja pomagao i činio mnogo za našu Hercegovinu i Trebinje“, naveo je Petrović.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: